Systomatic importeur Mäder persen

0

Systomatic is sinds kort officieel importeur voor de Benelux van het Duitse Mäder, fabrikant van een omvangrijk assortiment modulair samen te stellen persen en bijbehorende accessoires.

Mäder ontwikkelt en bouwt persen variërend van handpersen, tandheugelpersen, pneumatische persen tot pneumohydraulische persen, leverbaar in honderden verschillende uitvoeringen. Deze persen zijn inzetbaar in uiteenlopende toepassingen, van uurwerken tot in industriële productie-omgevingen voor het uitvoeren van bewerkingen als stansen en inpersen. Elk model uit het assortiment van Mäder is uitgevoerd met een nauwkeurige geleide ram, waarmee wrijvingsarme, nauwkeurige bewegingen gerealiseerd kunnen worden. Het krachtbereik van de persen loopt uiteen van 1,5 kN (een tandheugelpers) tot 100 kN (pneumohydraulische pers).

Kenmerkend voor bovengenoemde persen zijn volgens Systomatic de hoge mate van flexibiliteit, goede kwaliteit, modulariteit en snelle levertijd. Behalve met accessoires zijn de persen optioneel uit te breiden met een tweehandenbesturing, een voetbesturing en/of procesmonitoring door middel van kracht/weg-diagrammen. Naar keuze zijn alle eerdergenoemde modellen leverbaar in standaard uitvoering of op klantspecificatie met bijvoorbeeld grotere werkhoogtes en diepere uitladingen.

Noemenswaardig uit bovengenoemde serie persen zijn de pneumatisch aangedreven modellen uit de DA-serie, die op een standaard persluchtnetwerk kunnen worden aangesloten met een werkdruk van 6 bar. Deze serie bestaat in totaal uit 30 verschillende modellen, met krachten variërend van 1,5 tot 34 kN, werkhoogtes van 40 tot 390 mm en uitladingen van 63 tot 130 mm. Grotere werkhoogtes en diepere uitladingen zijn op aanvraag te verkrijgen. Afhankelijk van het model varieert de krachtslag van deze ‘plug and play’-modellen van 40 tot en met 120 mm. Alle persen uit de DA-serie worden standaard TüV gekeurd volgens Machinerichtlijn 2006/42/EG en vervaardigd van gietstaal. Optioneel zijn de persen uit deze serie te leveren in diverse soorten RVS voor toepassing in clean rooms of de voedingsmiddelenindustrie. Nieuw is de onlangs uitgekomen 60 pagina’s tellende catalogus van Mäder.