TeaguTec verdubbelt productiecapaciteit

TaeguTec, de Zuid-Koreaanse ontwikkelaar en producent van onder meer hardmetaal en hardmetalen (wisselplaat)gereedschappen, heeft haar productiecapaciteit verdubbeld. Tevens is de nieuwe ‘Gold-Rush’-lijn geïntroduceerd.

Begin april had in Daegu de officiële opening plaats van Plant 2, gelegen naast de bestaande fabrieken, Deze uitbreiding in de vorm van een 22.000 vierkante meter groot complex is voorzien van volledig geautomatiseerde productielijnen. TaeguTec wil met deze verdubbeling van de productiecapaciteit haar plaats als marktleider in Zuid-Korea, maar ook haar positie in onder andere de Europese markt verder verstevigen.

De openingsplechtigheid werd bijgewoond door circa 2.500 gasten, bestaande uit klanten en partners van TaeguTec uit alle delen van de wereld. Onder de gasten was ook Hans Naphausen, general manager van TCE Tools in Veghel, dat de Zuid-Koreaanse producent van verspanende gereedschappen op de Nederlandse markt vertegenwoordigt.

TaeguTec is een onderdeel van de IMC-groep en bezit nu de meest moderne faciliteiten binnen de groep. De openingsplechtigheid vormde dan ook het grootste evenement dat ooit is gehouden binnen IMC. Onder andere Jacob Harpaz (president en CEO van de IMC-groep) en Moshe Sharon (president van TaeguTec) spraken de gasten toe. Dat de Zuid-Koreanen grote ambities hebben, blijkt wel uit het motto dat ze aan de openingsfestiviteiten hadden gegeven: ‘This is just the beginning…’.

Na de opening was er een seminar. Hier benadrukte Jacob Harpaz de snelle groei van TaeguTec, waarmee het één van succesvolste merken in verspanende gereedschappen is geworden. Vervolgens introduceerde hij de nieuwe Gold-Rush-lijn en lichtte toe waarom deze innovatieve gereedschappen bijdragen aan productieve oplossingen in de meest uiteenlopende toepassingen in metaalbewerkende industrie. Gold-Rush is een lijn hoogwaardige hardmetaalsoorten met speciale coatings gecombineerd met een innovatieve nabehandeling, die de standtijd en de productiviteit versterken en zo de kwaliteit en betrouwbaarheid van elke bewerking benadrukken.

Een nieuw product is ook de Turn-Rush. Dit is een innovatieve dubbelzijdige draaiplaat met de stabiliteit van de enkelzijdige plaat (door middel van een speciale onderlegplaat en een nieuwe klemming). De dubbelzijdige plaat zorgt in combinatie met de nieuwste spaanbrekers voor een soepele verspaning in medium en zware toepassingen.

Een andere lijn van TeaguTec is Quad-Rush. Dit is een oplossing met – zoals de naam al suggereert – vier snijkanten met een superieure spaancontrole in het afsteken en groefsteken. Dit biedt grote kostenbesparingen in met name de miniatuurindustrie met kleine producten. Met Drill-Rush, de boor met de kenmerkende hoogwaardige goudkleurige deklaag en de snel en eenvoudig verwisselbare boorpunten, TeaguTec een productiviteit en precisie die tot nu toe alleen aan volhardmetalen boren toevertrouwd werd. Tot slot zijn er met Mill-Rush de nieuwe ‘high helix’ freesplaten met drie snijkanten. Deze tillen de toepassingen met 90 graden schouderfrezen, die tot nu toe alleen aan de helicoïdaal platen met twee snijkanten toevertrouwd werden, door de grote kostenbesparingen die gerealiseerd kunnen worden naar een nieuw niveau.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Uitbreiding af- en groefsteekgereedschappen Dormer Pramet

06-04 Deze uitbreiding is een vervolg op de nieuwe af- en groefsteekgereedschappen, die in november…

Verspanen

Wisselplaten autonoom controleren en vervangen

13-01 Wisselplaten die worden ingezet voor verspanende bewerkingen, werden tot nu toe handmatig gecontroleerd en…

Verspanen

Optimaal samenspel tussen gereedschap, machine en strategie

02-10 Wanneer cyclustijd, kwaliteit, complexiteit, standtijd en kosteneffectiviteit niet ter discussie staan, is veel verspaningswerk…

Verspanen

Frezen met hoge voedingen

17-03 Dormer Pramet heeft zijn assortiment frezen voor het werken met hoge voedingen zoals in…

Verspanen

Gietijzer draaien

28-01 Tungaloy Benelux introduceert wisselplaten in de keramische kwaliteit TZ120 voor het draaien van gietijzer…

Verspanen

Wisselplaatboor voor 7xD gatdiepte

18-12 De CoroDrill DS20 van Sandvik Coromant is een boorconcept met wisselplaten dat gatdiepten tot…

Verspanen

Kennametal maakt hard draaien rendabeler

09-12 Kennametal kondigde onlangs zijn nieuwste innovatie aan in hard draaiende KBH10B- en KBH20B PcBN-kwaliteiten,…

3D

3D-geprint kottergereedschap

06-11 Het 3D-geprinte kottergereedschap voor statorhuizen van Kennametal is specifiek ontworpen om te voldoen aan…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X