Technologie-traktatie voor slijpers

Vijftien Nederlandse slijpers zijn door Vollmer Werke in Biberach/Riss en Haas Schleifmaschinen in Trossingen getrakteerd op de nieuwste technologieontwikkelingen op slijpgebied. De vijftien namen deel aan een technisch werkbezoek aan deze twee slijpmachinefabrikanten in Zuid-Duitsland.

Het werkbezoek (op 3 en 4 november) was georganiseerd door de Nederlandse Precisie Slijpbedrijven (NPS), een branchegroep van de Koninklijke Metaalunie.

Op het hoofdkantoor van Vollmer is het competentiecentrum (TDZ) voor de ontwikkeling en de bouw van slijp- en erodeermachines voor gereedschappen in de hout- en metaalbewerking gevestigd. Na een presentatie over de laatste ontwikkelingen van cirkel-, lint- en freesgereedschappen en het slijpen van PKD-gereedschappen volgde een rondleiding door de enorme productiehallen. De dag werd afgesloten met een bezoek aan het demonstratiecentrum waar alle machines van Vollmer werkend getoond werden. Deze technische demowerkplaats is twee jaar geleden, vanwege het 100-jarige bestaan van Vollmer, gebouwd. De deelnemers konden ter plekke de werking van de machines uitproberen of met de aanwezige experts overleggen over de diverse mogelijkheden. Vollmer biedt een paar keer per jaar een open opleiding voor alle toepassingen en technologieën in het TDZ. Met maximaal zes deelnemers per machine kunnen slijpers vanuit heel Europa de theorie in praktijk brengen. Zo creëert Vollmer de basis voor werknemers om kennis te maken met de machines en technieken.

Haas Schleifmaschinen
Een dag later stond voor de slijpers een bezoek bij Haas op het programma. Haas bouwt al ruim 70 jaar universele (rond-)slijpmachines, voor toepassingen variërend van medische apparatuur, versnellingsbakken en vertandingen tot precisie-instrumenten voor de hightech industrie. Naast uiterst nauwkeurig machines biedt Haas een complete oplossing voor alle slijptaken: van simulatiesoftware afgestemd op het werkstuk tot het programmeren van de machines en van het slijpen tot het volledig geautomatiseerd laden en lossen van de slijpmachines.

Na een bedrijfspresentatie over Haas werden de slijpers rondgeleid door het bedrijf waaronder de moderne productiefaciliteit. In de productiehal zagen de deelnemers hoe een Haas slijpmachine word opgebouwd, met als basis een gegoten frame van composiet tot de opbouw van de spindels en magazijnbeladingen. In de demonstratiehal maakten de Nederlandse ondernemers kennis met de productie van onder andere PKD-frezen, slijptools voor vertandingen en koudevormende hulpmiddelen, het slijpen van medische hulpmiddelen, medische implantaten en onderdelen voor vliegtuigmotoren en turbines.

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetavakNieuws

TFT laat cobots schuren, slijpen en polijsten

24-09 Al sinds 1998 staat TFT (Tools For Technology) voor innovatieve en functionele maatwerkoplossingen op…

Plaatbewerking

Slijpen zonder concessies

28-08 Het bedrijf is actief in elke industrie waarin wordt gesneden – dus ook in…

Verspanen

Eerste GrindingHub trekt 9.500 bezoekers

06-06 “We zijn meer dan tevreden met het succes van deze allereerste GrindingHub. Het hele…

Plaatbewerking

De slijptol is bij MWA steeds minder te horen

14-02 De F1200 ontbraammachine is geschikt voor het nabewerken van plaatdelen tot 1200 mm breed.…

Oppervlaktetechniek

GrindingHub wil middelpunt slijptechnologie worden

31-01 GrindingHub, de nieuwe vakbeurs voor slijptechnologie, biedt van 17 t/m 20 mei een podium…

MetavakNieuws

Licht tot zwaar slijpen, polijsten en frezen

02-10 Kinket SSP is importeur en leverancier van schuur-, slijp- en polijstmaterialen alsmede de daarbij…

Verspanen

Volautomatische oplossing voor slijpen Weldon opspanvlakken

12-07 Dit project wordt uitgevoerd in opdracht van een nieuwe klant, een internationale marktleider in…

Verspanen

Krebs & Riedel innoveert slijptechnologie al 125 jaar

29-06 Vooral klanten uit de automobiel-, lucht- en ruimtevaart-, machinebouw-, medische technologie en windenergiesector vertrouwen…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen