Testen van lastoorts kinderspel met wereldprimeur Laskar

0

De Weldkar MIG lastoortstester is een eenvoudig apparaat waarmee snel en betrouwbaar de conditie van een MIG lastoorts kan worden vastgesteld. Laskar brengt het apparaat op de markt en spreekt van een wereldprimeur, waarmee snel een diagnose kan worden gesteld bij storingen.

Om de conditie van een lastoorts te testen moet normaal gesproken gebruik worden gemaakt van een (dure) multimeter. Maar dat hoeft nu niet meer. Door de nieuwe lastoortstester op de centraal-aansluiting van zijn gas- of watergekoelde MIG toorts te plaatsen, kan de gebruiker van een lasapparaat zelf de toorts analyseren op drie vitale punten. Allereerst wordt de conditie van de toortsschakelaar, inclusief het stuurstroomcircuit getest. Ten tweede wordt de staat van de stroom/waterkabel of coaxkabel getest en ten derde wordt de isolatieweerstand tussen de stuurstroomdraden en de stroom/waterkabel gecontroleerd.

Volgens Laskar is de uitkomst van de test door de geavanceerde elektronica altijd honderd procent betrouwbaar. De gebruiker bespaart tijd en geld door direct zelf het defecte onderdeel te vervangen. De uitval van lasapparatuur en lassers wordt zo beperkt. De Weldkar lastoortstester is gebruikersvriendelijk, zonder toepassing van diverse schakelaars en knoppen. Hij past direct op een standaard MIG lastoorts met euroconnector.