Tien metaalbedrijven in de race voor Metaalunie Award

0

Tien metaalbedrijven gaan door naar de volgende ronde van de Metaalunie Award Partnership. Deze prijs is een publieke erkenning voor het MKB-metaalbedrijf dat zich onderscheidt door waarde te creëren uit samenwerking.

De tien geselecteerde bedrijven zijn, in alfabetische volgorde:

ARA Apparatenfabriek, Aalten

Evers Agro, Almelo

Jonge Poerink Conveyors, Borne

Jos van den Bersselaar Constructie, Udenhout

Mechatronics Instruments, Hoorn

Nijdra Beheer, Middenbeemster

Revicon, Woerden

Rimetaal, Vorden

Tumakon engineering & machinebouw, Hengevelde

Van der Hoorn buigtechniek, Geldrop

Deze bedrijven worden bezocht door gespecialiseerde bedrijfsadviseurs die een rapportage uitbrengen aan de jury. Eind april zal de jury, onder leiding van Gerrit Zalm, uit deze geselecteerden drie bedrijven nomineren. De winnaar wordt op 25 mei tijdens een Partnership Event bekend gemaakt.

De Metaalunie stelt elk jaar een prijs ter beschikking aan een lidbedrijf of een cluster van bedrijven dat zich op een bepaald gebied aantoonbaar positief onderscheidt. Dit jaar biedt de Metaalunie deze kans aan bedrijven die structureel samenwerken met afnemers en/of toeleveranciers, waarbij de samenwerking heeft geleid tot waardecreatie voor alle samenwerkende ondernemers. De samenwerking kan zowel horizontaal (met andere toeleveranciers) als verticaal (tussen toeleveranciers en uitbesteders) zijn. In alle gevallen moet de samenwerking naar de markt tot resultaat hebben geleid en bewezen succesvol zijn.