TIV Gorinchem: spannende start

Elke vakman, inkoper, techneut en beroepsmatig geïnteresseerde uit de technische industrie is weer van harte welkom op TIV Gorinchem. Deze Technische Industriële Vakbeurs vindt op 18, 19 en 20 januari voor de vijfde keer plaats in Evenementenhal Gorinchem.

Tegen de tweehonderd exposanten zullen de beursvloer bevolken. “We hebben een mooi en gevarieerd deelnemersveld”, zegt beursorganisator Leoni Blokhuis, die een goed gevoel heeft bij dit eerste belangrijke industriële evenement in het nieuwe jaar. “Aan mijn contacten met de exposanten merk ik dat de recessie er af en toe nog wel is, maar dat de meeste bedrijven weer lef krijgen om te gaan ondernemen. TIV Gorinchem kan dit positieve gevoel verder aanwakkeren. Ik hoop dat op TIV net zo’n goede stemming zal heersen als op de vakbeurs METAVAK, die in november in Gorinchem is gehouden.”

TIV Gorinchem markeert de start van een spannend jaar voor de technische industrie. Na het rampzalige jaar 2009 is 2010 voor de meeste bedrijven een stuk beter verlopen, al is er nog geen reden tot juichen. De grote vraag is of 2011 voor het definitieve herstel zal zorgen. Hierover zijn de meningen verdeeld. Een zeer positieve sfeer heerste er eind vorig jaar op het nationale industriedebat in Nieuwegein, waar tweehonderd deelnemers mee discussieerden over de conjunctuur-bestendigheid van de Nederlandse maakindustrie, die 17 procent bijdraagt aan het bruto binnenlands product en een krachtige multiplier is voor andere sectoren. Tijdens een stemming bleek dat de zaal unaniem van mening was dat er in 2011 sprake zal zijn van groei, soms zelfs uitbundige groei.

TIV mooie graadmeter
De meeste aanwezigen op het industriedebat gaven aan dat de crisis in de industrie volgens hen nu wel voorbij is. Daar staan echter tegenover de voorspellingen over een afzwakkende groei, de geringe investeringsbereidheid en de voorzichtige ontwikkeling van de werkgelegenheid. Iedereen lijkt het er over eens dat met name de bouw – voor veel industriële bedrijven een belangrijke sector – een zwaar jaar voor de boeg heeft.

Wat dat betreft is TIV een mooie graadmeter, zo aan het begin van het net begonnen jaar. “We presteren weer een breed deelnemersveld”, zegt Leoni Blokhuis. “Alle categorieën zijn goed vertegenwoordigd. Of het nu de automatisering is of het intern transport, de aandrijftechniek of de kunststofbewerking. Ook zijn er weer heel veel nieuwe deelnemers. Samen met alle exposanten gaan we een goede start in het nieuwe jaar maken!”

Vraag hier uw GRATIS toegangskaart aan!

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Goed beschermde servoaandrijving

29-06 De elektronica van de Acopos P3 is door een speciale coating standaard nog beter…

Materialen

Samenwerking voor draagarm levert nieuwe staalsoort op

29-06 Een draagarm is een stalen arm in de vorm van een driehoek, die deel…

Bedrijf en Economie

Kabinet steekt 30 miljoen euro extra in digitalisering maakindustrie

29-06 Hierin wordt regionaal samengewerkt aan het toepassen van innovatieve technologieën als kunstmatige intelligentie, robotica,…

Verbinden

MicorMIG-reeks van Lorch is een lassende allrounder

29-06 Staal, RVS, aluminium? MIG-MAG, TIG of elektrode? Met zijn upgrade-vermogen, de beproefde lasprocessen en…

3D

Additive Industries blijft grenzen verleggen in F1

29-06 Sauber Technologies gebruikt het MetalFAB-platform van Additive Industries sinds 2017 voor additive manufacturing en…

Verspanen

Eenvoudig meerdere nulpuntplaten tegelijk spannen

29-06 Met de uitbreidbare modulaire platen, die flexibel kunnen worden aangepast aan elke machinetafel, kunnen…

Toeleveren

Rubix breidt aanbod aandrijftechniek uit met Belgische overname

29-06 Vermeire is een familiebedrijf dat zijn hoofdkantoor in Verviers en een vestiging in Gent…

Toeleveren

Kanthal: “De staalindustrie moet elektrificeren”

29-06 Staal blijft een van ’s werelds meest bruikbare en meest gevraagde grondstoffen, maar de…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X