TIV Gorinchem: spannende start

0

Elke vakman, inkoper, techneut en beroepsmatig geïnteresseerde uit de technische industrie is weer van harte welkom op TIV Gorinchem. Deze Technische Industriële Vakbeurs vindt op 18, 19 en 20 januari voor de vijfde keer plaats in Evenementenhal Gorinchem.

Tegen de tweehonderd exposanten zullen de beursvloer bevolken. “We hebben een mooi en gevarieerd deelnemersveld”, zegt beursorganisator Leoni Blokhuis, die een goed gevoel heeft bij dit eerste belangrijke industriële evenement in het nieuwe jaar. “Aan mijn contacten met de exposanten merk ik dat de recessie er af en toe nog wel is, maar dat de meeste bedrijven weer lef krijgen om te gaan ondernemen. TIV Gorinchem kan dit positieve gevoel verder aanwakkeren. Ik hoop dat op TIV net zo’n goede stemming zal heersen als op de vakbeurs METAVAK, die in november in Gorinchem is gehouden.”

TIV Gorinchem markeert de start van een spannend jaar voor de technische industrie. Na het rampzalige jaar 2009 is 2010 voor de meeste bedrijven een stuk beter verlopen, al is er nog geen reden tot juichen. De grote vraag is of 2011 voor het definitieve herstel zal zorgen. Hierover zijn de meningen verdeeld. Een zeer positieve sfeer heerste er eind vorig jaar op het nationale industriedebat in Nieuwegein, waar tweehonderd deelnemers mee discussieerden over de conjunctuur-bestendigheid van de Nederlandse maakindustrie, die 17 procent bijdraagt aan het bruto binnenlands product en een krachtige multiplier is voor andere sectoren. Tijdens een stemming bleek dat de zaal unaniem van mening was dat er in 2011 sprake zal zijn van groei, soms zelfs uitbundige groei.

TIV mooie graadmeter
De meeste aanwezigen op het industriedebat gaven aan dat de crisis in de industrie volgens hen nu wel voorbij is. Daar staan echter tegenover de voorspellingen over een afzwakkende groei, de geringe investeringsbereidheid en de voorzichtige ontwikkeling van de werkgelegenheid. Iedereen lijkt het er over eens dat met name de bouw – voor veel industriële bedrijven een belangrijke sector – een zwaar jaar voor de boeg heeft.

Wat dat betreft is TIV een mooie graadmeter, zo aan het begin van het net begonnen jaar. “We presteren weer een breed deelnemersveld”, zegt Leoni Blokhuis. “Alle categorieën zijn goed vertegenwoordigd. Of het nu de automatisering is of het intern transport, de aandrijftechniek of de kunststofbewerking. Ook zijn er weer heel veel nieuwe deelnemers. Samen met alle exposanten gaan we een goede start in het nieuwe jaar maken!”

Vraag hier uw GRATIS toegangskaart aan!