TIV-lunch Metaalunie in teken van financieringsmogelijkheden

De Metaalunie houdt tijdens TIV Gorinchem wederom een businesslunch. Het thema is net als afgelopen najaar in Venray ‘De financiering van uw onderneming’.

Deze informatieve lunchbijeenkomst wordt gehouden op dinsdag 17 januari van 12.00 uur tot 14.00 uur (ontvangst vanaf 11.30 uur), voorafgaand aan de eerste TIV beursdag in de Evenementenhal Gorinchem.

Net als hun collega’s in andere branches, zitten ook ondernemers in de metaalindustrie in de huidige onzekere tijden met vragen over de financieringsmogelijkheden van hun onderneming. Op veel van deze vragen kunnen zij antwoorden verwachten tijdens deze businesslunch van de Metaalunie. Deze heeft tot doel MKB-ondernemers die zich beter willen oriënteren op de (on)mogelijkheden van hun bedrijfsfinanciering, te laten zien wat dit voor hun bedrijf kan betekenen.

De eerste spreker is Foort Jan Wisse, teamleider bedrijfseconomisch advies bij de Metaalunie. Hij zal de deelnemers aan de bijeenkomst middels een aantal stellingen prikkelen tot nadenken over de situatie op de financieringsmarkt.

Vervolgens zal Bert van Leeuwen, adviseur van de afdeling bedrijfseconomisch advies bij de Metaalunie, ingaan op de situatie die ondernemers op dit moment aantreffen op de financieringsmarkt. Hierbij komen aan de orde: recente ontwikkelingen, de economische vooruitzichten, het bankentoezicht en de algemene principes van financiering.

Tot slot gaat een adviseur van Credion in op het managen van liquiditeit en condities bij de financier, de verschillende producten en aanbieders van financieringen. Hij zal samen met de deelnemers aan de lunchbijeenkomst de vraag beantwoorden: ‘waarop let de financier?’. Ook zal enige uitleg worden gegeven over de samenwerking Metaalunie/Credion. Credion is een landelijke adviseur voor bedrijfsfinancieringen; zij bemiddelen in geld onder scherpe voorwaarden. Zij weten precies hoe banken denken en wat geld kost. Zij spreken met de ondernemer de taal van de ondernemer en met de bank de taal van de banken.

Wie zich aanmeldt ontvangt bij de lunch een (gratis) entreekaart voor de beurs. De TIV, Technische Industriële Vakbeurs, is het trefpunt waar ondernemers en relaties in de technische industriële branche elkaar ontmoeten en wordt gehouden op 17, 18 en 19 januari in Evenementenhal Gorinchem.

Aanmelden voor de lunch kan tot 10 januari via de Metaalunie Ledenportal of door inzending van een aanmeldingsformulier per post of via de fax (030-6056381) naar de Metaalunie in Nieuwegein t.a.v. het secetariaat regiozaken.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Columns

Zelfkennis, een sterk punt

10-10 Viktor heeft toentertijd de aandelen van zijn broer overgenomen en was direct begonnen de…

Columns

De zoon

20-06 Mijnheer P. had een groothandel in metaalproducten. Hij wilde graag dat zijn zoon, die…

Columns

Koudwatervrees

16-11 Johan was twee maanden eerder afgestudeerd en net terug van een lange stage in…

Columns

Begin of einde?

19-10 Eindelijk weg uit dat oude pand en werken aan de toekomst in een mooi…

Columns

Klein maar fijn

13-09 Bij een van zijn projecten kon hij niet voorkomen dat hij vier medewerkers, die…

Columns

Grasmaaien

21-05 Rob, de eigenaar, vormde samen met twee oud-schoolgenoten de directie over het uitermate goed…

Plaatbewerking

LBM maakt leasen van gebruikte machines makkelijker door samenwerking met Beequip

04-05 Bij veel ondernemers in de metaalbewerking bestaat nog steeds het beeld dat leasen alleen mogelijk is bij de…

Columns

Blijf gezond!

24-02 Zijn kantoor was helemaal in de hoek van het redelijk nieuwe statige pand aan…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen