TIV op drie locaties biedt landelijke dekking

TIV Hardenberg (6-8 september) gaat van vijf naar zes hallen, voor de nieuwe vakbeurs TIV Venray (11-13 oktober) hebben zich al 130 deelnemers ingeschreven en TIV Gorinchem (17-19 januari 2012) lijkt nog ver weg, maar heeft ook al dertig exposanten. Met deze drie locaties biedt beursorganisator Evenementenhal toeleveranciers in de technische industrie nu de mogelijkheid om een maximale landelijke dekking te bereiken.

Dertien jaar geleden is Evenementenhal Hardenberg begonnen met het organiseren van TIV. Deze vakbeurs is uitgegroeid tot een populair trefpunt voor de technische industrie in Noordoost Nederland. Zes jaar geleden heeft TIV haar activiteiten uitgebreid naar Evenementenhal Gorinchem, naar regio West en Midden Nederland. Nu TIV ook is gestart in Evenementenhal Venray, worden hiermee drie regionale vakbeurzen in Nederland geboden.

TIV Hardenberg

De dertiende editie van TIV Hardenberg staat weer voor de deur. Met bedrijven uit onder andere België, Duitsland en dit jaar zelfs India krijgt de vakbeurs met het regionale karakter nu een internationaal tintje. Dit wordt extra kracht bijgezet door het GMA-plein (Grenzeloze Machine- en Apparatenbouw), dat voor de derde keer op de beursvloer van TIV Hardenberg zal staan. “We breiden de beursvloer uit”, zegt beursorganisator Leoni Blokhuis. “We gaan van vijf naar zes hallen. De technische industrie is langzaam weer aan de beterende hand. Dat blijkt wel uit de bijna 400 bedrijven die we nu al op de deelnemerslijst hebben staan.”

Veel bedrijven weten dat er kansen liggen voor potentiële omzet in Duitsland, maar de daadwerkelijke stap wordt niet altijd gezet. Als het gaat om nieuw terrein, is het aanreiken van handvatten geen overbodige luxe. Deze handvatten worden tijdens TIV Hardenberg aangereikt door de Koninklijke Metaalunie Internationaal ondernemen zal als een rode draad door TIV Hardenberg lopen. Van succesverhalen van bijvoorbeeld Nijdra, interessante sprekers tijdens de opening en de businesslunch, tot gesprekken met ervaren organisaties als Gateway to Germany, LAC en Enterprise Europe Network.

TIV Venray

De eerste editie van TIV Venray ziet er nu al veelbelovend uit. Beursorganisator Antoinette Hulst vertelt: “Het voorspoedige verloop bevestigt het gevoel dat er iets moois tot stand komt. Door de vele reacties en informatie-aanvragen kom ik soms zelf niet eens toe aan het benaderen van bedrijven, omdat deze het initiatief zelf al nemen.” De voorspeodige aanloop naar de eerste editie van TIV Venray verbaast Hulst niet: “Een logisch vervolg wanneer je een technisch industriële vakbeurs in een kenmerkende industriële regio opstart.”

Inmiddels hebben ruim 130 bedrijven zich ingeschreven voor deze TIV. Daaronder zijn bedrijven als Brevini, Staalmarkt Nederland, Leeuwtechniek, Surface Treatment, Orfa Visser, Stork Primoteq, Merrem Materials, Alimex, AHC Benelux en Sandvik. De organisatie verwacht uit te komen op 200 bedrijven.

METAVAK Plein

Op de beursvloer van TIV Venray wordt een METAVAK Plein ingericht. Door een volledig industrieaanbod neer te zetten, wil de beursorganisatie een maximale aantrekkingskracht creëren. Op het plein staat een gevarieerd deelnemersveld van fabrikanten, importeurs en groothandelaren voor de niet-verspanende en verspanende industrie. De eerste bedrijven hebben zich reeds ingeschreven voor METAVAK Plein. Er is ruimte voor circa 40 bedrijven op dit geïntrigeerde plein, met een maximum afmeting per deelnemer van 32 vierkante meter.

Ook wordt er een VILO Plein ingericht voor ondernemers en relaties op het gebied van verpakkingsindustrie, intern transport, logistiek en opslag branche.

TIV Gorinchem

2012 lijkt nog ver weg, maar TIV Gorinchem weer op het programma. “Oud-exposanten van deze vakbeurs hebben onlangs een mailing van ons ontvangen en ruim 30 bedrijven hebben zich alweer ingeschreven. Dat is een goed teken!” vertelt beursorganisator Leoni Blokhuis. Tijdens de vorige editie kende de vakbeurs een groei in zowel de exposanten als bezoekers.

Wie deel wil nemen aan één of meerdere Technische Industriële Vakbeurzen of deze wenst te bezoeken, kan voor meer informatie kijken op www.evenementenhal.nl. Bellen kan ook: 0523 – 289 898.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

METAVAK in de startblokken

04-07 Het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) is ook tijdens deze editie weer de officiële…

Bedrijf en Economie

Hannover Messe verplaatst naar eind mei, begin juni

19-01 Dat is een uitstel van slechts vijf weken, want de Hannover Messe zou worden…

Bedrijf en Economie

Online naar TIMTOS x TMTS

18-01 Er worden meer dan 900 exposanten verwacht, die hal 1 en 2 van het…

Verspanen

METAV: hybride beurs met digitale aanloop

29-11 “We kijken er erg naar uit om onze exposanten en bezoekers weer te zien”,…

Verspanen

Honger naar precisie neemt alleen maar toe

15-11 321 exposanten presenteerden hun innovaties aan de bezoekers in de Brabanthallen in Den Bosch.…

Bedrijf en Economie

Bezoekers Metaaldagen vooral op zoek naar automatisering

20-09 Wat dat betreft kwamen ze ruimschoots aan hun trekken. Alle bijna negentig exposanten hadden…

Oppervlaktetechniek

Innovaties op Materials+Eurofinish+Surface

06-09 Slijtagebescherming Baliq is de volgende generatie coatingfamilie van Oerlikon Balzers. Gebaseerd op de S3p-technologie…

Bedrijf en Economie

Stem op de genomineerden voor de Jong Metaal Award en Vakvrouw Metaal Award

02-09 Beide prijzen zijn een initiatief van de Nederlandse Metaaldagen. Het startschot van deze vakbeurs…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen