TNO ondersteunt NTS-Group in precisie verspanen

De NTS-Group en TNO zijn een samenwerking aangegaan op het gebied van precisie verspanen. Marc Hendrikse, CEO van de NTS-Group: “Samen met TNO kunnen we ons doel om als producent van modules en componenten op het gebied van precisie verspanen tot de top te gaan behoren sneller bereiken.”

De NTS-Group is een volwaardige system supplier voor haar klanten. Naast engineering en assemblage neemt ook het maken van kritische componenten een prominente plaats in. Hiertoe behoort ook de competentie van ‘precisie verspaning’. Om die reden is het recent overgenomen verspaningsbedrijf GMZ Precision uit Schaijk samengevoegd met NTS Mans in Bergeijk. Het nieuwe NTS Precision, inmiddels gevestigd op industrieterrein De Esp in Eindhoven, komt als precisie verspaner daarmee aan de vraag van de OEM’s tegemoet. Om de verdere uitbouw van de inhoudelijke competentie precisie verspaning te versnellen, voerden de NTS-Group en TNO gesprekken met elkaar over de manier waarop TNO dit zou kunnen ondersteunen. TNO heeft jarenlange ervaring met uiterst nauwkeurige verspaning en heeft daar ook zeer specifieke machines voor in huis. De beide organisaties bereikten overeenstemming over het verhuizen van een uiterst nauwkeurige Hembrug-machine naar NTS Precision.

TNO zal een aantal medewerkers van NTS Precision scholen op het gebruik van deze Hembrug-machine. Daarmee vindt kennisoverdracht plaats van TNO naar NTS Precision, hetgeen goed past in de doelstelling van TNO. Arnold Stokking, TNO Managing Director Industrial Innovation: “TNO werkt samen met het MKB en wil haar kennis laagdrempelig delen. Daarom maken we onze faciliteiten graag toegankelijk voor het bedrijfsleven. De overeenkomst om de Hembrug-machine bij NTS te plaatsen is een prachtig voorbeeld van een win-win situatie. Samen met NTS kunnen we een oplossing bieden voor de meest uiteenlopende ontwikkel- en productievraagstukken met betrekking tot het uiterst nauwkeurig verspanen van harde materialen zoals keramiek en glas.”

TNO en NTS hebben de afspraak gemaakt dat de machine tegelijkertijd voor TNO ter beschikking blijft als TNO onderzoek wil doen naar het verspanen van bijvoorbeeld nieuwe materialen. TNO houdt daarmee de mogelijkheid open om de kennis die daaruit voortvloeit te delen met weer andere MKB bedrijven.

Met deze samenwerking vergroot de NTS-Group de flexibiliteit, capaciteit en kunde op het gebied van verspanen voor haar klanten. Daarmee reageert de NTS-Group op de sterk stijgende vraag naar het onder eigen beheer produceren van kritische componenten De Hembrug-machine vormt hierin een belangrijke stap vooruit.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Geen categorie

Schunk bouwt programma voor microtechnologie uit

04-06 Schunk heeft het precisie gereedschapshouder programma Tribos voor high-precision microbewerking verder uitgebreid. Door nieuwe…

Geen categorie

NLR investeert in een hoognauwkeurige 5-asser van Matec

14-04 Het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium (NLR) heeft een 5-assig Matec bewerkingscentrum besteld. De machine…

Geen categorie

Nieuwe wisselplaat frezen Tungaloy voor hoge precisie nabewerking

23-02 Tungaloy Benelux introduceert TungFineBall, een nieuwe serie wisselplaat frezen voor een zeer nauwkeurige nabewerking.…

Geen categorie

Precisiebeurs breekt opnieuw records

19-11 De Precisiebeurs die op 12 en 13 november voor de 14e keer door Mikrocentrum…

Geen categorie

Kusters en Bosch kiest voor veelzijdigheid Hedelius

13-05 Kusters & Bosch Fijnmechanische Industrie in Mierlo heeft een Tiltenta 7 zwenkkop-bewerkingscentrum van Hedelius…

Geen categorie

In- en externe facelift voor AJB Instrument

06-05 De fijnmechanische toeleverancier AJB Instrument in Rozenburg heeft een ingrijpende verbouwing achter de rug.…

Geen categorie

Schunk Tribos Mini HSK-E 20 met spindel- interface HSK-E 20

22-04 Schunk zet een nieuwe maatstaf in de high-speed verspanen: De polygoon houder Tribos Mini…

Bedrijf en Economie

PM-Group neemt Brandt FMI over

24-03 De PM-Group in Dedemsvaart heeft de activiteiten van Brandt FMI in Almere overgenomen. Brandt…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X