TNO ondersteunt NTS-Group in precisie verspanen

0

De NTS-Group en TNO zijn een samenwerking aangegaan op het gebied van precisie verspanen. Marc Hendrikse, CEO van de NTS-Group: “Samen met TNO kunnen we ons doel om als producent van modules en componenten op het gebied van precisie verspanen tot de top te gaan behoren sneller bereiken.”

De NTS-Group is een volwaardige system supplier voor haar klanten. Naast engineering en assemblage neemt ook het maken van kritische componenten een prominente plaats in. Hiertoe behoort ook de competentie van ‘precisie verspaning’. Om die reden is het recent overgenomen verspaningsbedrijf GMZ Precision uit Schaijk samengevoegd met NTS Mans in Bergeijk. Het nieuwe NTS Precision, inmiddels gevestigd op industrieterrein De Esp in Eindhoven, komt als precisie verspaner daarmee aan de vraag van de OEM’s tegemoet. Om de verdere uitbouw van de inhoudelijke competentie precisie verspaning te versnellen, voerden de NTS-Group en TNO gesprekken met elkaar over de manier waarop TNO dit zou kunnen ondersteunen. TNO heeft jarenlange ervaring met uiterst nauwkeurige verspaning en heeft daar ook zeer specifieke machines voor in huis. De beide organisaties bereikten overeenstemming over het verhuizen van een uiterst nauwkeurige Hembrug-machine naar NTS Precision.

TNO zal een aantal medewerkers van NTS Precision scholen op het gebruik van deze Hembrug-machine. Daarmee vindt kennisoverdracht plaats van TNO naar NTS Precision, hetgeen goed past in de doelstelling van TNO. Arnold Stokking, TNO Managing Director Industrial Innovation: “TNO werkt samen met het MKB en wil haar kennis laagdrempelig delen. Daarom maken we onze faciliteiten graag toegankelijk voor het bedrijfsleven. De overeenkomst om de Hembrug-machine bij NTS te plaatsen is een prachtig voorbeeld van een win-win situatie. Samen met NTS kunnen we een oplossing bieden voor de meest uiteenlopende ontwikkel- en productievraagstukken met betrekking tot het uiterst nauwkeurig verspanen van harde materialen zoals keramiek en glas.”

TNO en NTS hebben de afspraak gemaakt dat de machine tegelijkertijd voor TNO ter beschikking blijft als TNO onderzoek wil doen naar het verspanen van bijvoorbeeld nieuwe materialen. TNO houdt daarmee de mogelijkheid open om de kennis die daaruit voortvloeit te delen met weer andere MKB bedrijven.

Met deze samenwerking vergroot de NTS-Group de flexibiliteit, capaciteit en kunde op het gebied van verspanen voor haar klanten. Daarmee reageert de NTS-Group op de sterk stijgende vraag naar het onder eigen beheer produceren van kritische componenten De Hembrug-machine vormt hierin een belangrijke stap vooruit.