Toekomst STV in goede handen

Plezier en passie. Dat is wat Dirk en Annerieke Stuurman zien bij hun zoon Bart en zijn vrouw Irene. En daarom dragen ze hun zaak STV Las & Snijtechniek en STV Gassen in Amsterdam-Noord met een gerust hart over aan de volgende generatie.

Die overdracht zal geleidelijk aan vorm krijgen, maar een eerste belangrijke stap is inmiddels gezet. Per 1 januari is Bart toegetreden tot de directie. Als directeur commercie en logistiek is hij nu verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Vader Dirk houdt zich voortaan meer bezig met grote projecten en niet-alledaagse zaken, terwijl moeder Annerieke vooralsnog administratief en financieel de touwtjes in handen houdt. Hierbij krijgt ze gezelschap van haar schoondochter Irene, die al aantal dagen in de week bij STV werkzaam is en vanaf 1 maart fulltime in dienst zal treden. Het ligt in de bedoeling dat Dirk en Annerieke over  2 à 3 jaar hun aandelen overdragen, waarmee de zaak dan eigendom wordt van Bart en Irene.

Dirk Stuurman richtte STV op in 1985. Hij ging van start met het dealerschap van Messer-Griesheim Nederland voor de regio Groot Amsterdam en bouwde zijn zaak uit tot een gespecialiseerd toeleverancier van lastechniek. Behalve verkoop en onderhoud van lasapparatuur levert STV ook de bijbehorende technische cilindergassen. Het bedrijf is depothouder voor Climalife Dehon en Air Products en heeft daarnaast een eigen cilinderpark met 5000 flessen opgebouwd.

Echte techneut
Bart  is 12 jaar geleden al bij STV in dienst getreden. Dirk (58) en Annerieke  (55)  hebben dus alle tijd gehad om hun zoon in de dagelijkse praktijk te zien functioneren. “We hebben er alle vertrouwen in dat STV bij hem in goede handen komt”,  is hun conclusie. “Want Bart doet zijn werk niet alleen met passie en plezier, hij is ook een echte techneut. In de afgelopen jaren heeft hij alle machines leren kennen, heeft hij zelf gelast en is bij alle leveranciers op bezoek geweest, waardoor hij beschikt over de lastechnische kennis die nodig is om dit bedrijf te kunnen runnen. Hij heeft bovendien bewezen commercieel goed uit de voeten te kunnen. Nu is het aan hem om het bedrijf ook bestuurlijk op te pakken en onze acht medewerkers aan te sturen.”

Bart wil de zaak steeds verder uitbouwen in de stijl van zijn vader, maar daarbij wel zijn eigen weg zoeken. Daarmee heeft hij reeds een begin gemaakt. Vooral op zijn initiatief is het personeelsbestand uitgebreid met een technische man voor monteurswerkzaamheden. “Dat werk hebben we tot dusverre altijd uitbesteed”, aldus Bart. “Maar een eigen servicedienst zie ik als iets waarin we kunnen groeien.”

Webshop

Groei verwacht hij verder vooral te kunnen boeken door optimaal gebruik te maken van alle digitale mogelijkheden. Bart stond al aan de basis van de webshop van STV (www.weldingsupplies.nl), die in 210, toen het 25-jarig bestaan werd gevierd, officieel is geopend. Deze webshop ontwikkelt zich boven verwachting.  Het is volgens Dirk en Bart Stuurman de  meest uitgebreide webshop op het gebied van lastechniek in Nederland met heel veel producten en informatie. De shop wordt dagelijks bijgewerkt met nieuwe producten en informatie. Ook social media worden actief ingezet om al het nieuws  direct beschikbaar te stellen voor klanten en geïnteresseerden. Zo kunnen klanten STV volgen via Twitter, Facebook , Youtube en Google+.
Internet zal volgens Bart voor een groot deel de toekomst van STV bepalen. “Onze kracht is vooral dat de webshop een deel is van het bedrijf. Het maakt niet uit of je een product koopt in onze winkel in Amsterdam of in onze webshop. Je bent verzekert van alle service en kennis die binnen ons bedrijf aanwezig is. Daarnaast is onze specialisatie een sterk punt. We beperken ons helemaal tot lastechniek en de producten die daarbij horen.”
Voor Dirk en Annerieke waren de snelle digitale ontwikkelingen een van de redenen om Bart nu al in de directie op te nemen en toe te werken naar de bedrijfsoverdracht.  “We zien dat de toekomst in belangrijke mate op internet ligt”, aldus Annerieke. “Bart heeft daar allerlei ideeën over en pakt alles razendsnel op. Veel sneller dan wij.” Voorlopig blijven Dirk en Annerieke nog lekker actief binnen het bedrijf; om Bart en Irene verder wegwijs te maken in het ondernemerschap, maar ook om STV klaar te stomen voor de toekomst.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Plaatwerk webshop voor elke toeleverancier

17-08 Veel – met name grote en middelgrote – plaatwerkbedrijven zijn op zoek naar een…

MetaalNieuws nog OnLine

Lastechniek in beweging – lastechnische dagen bij RoboFlex

27-06 Die zes specialisten zijn RoboFlex, EQIN, Laspartners Multiweld, Lorch Lasapparatuur, Studco Stiflastechniek en Yaskawa.…

Oppervlaktetechniek

Slijpschijvenwinkel presenteert nieuwste fiberschijf 3M

12-07 Jochem Hogeweide van de Slijpschijvenwinkel is onder de indruk van de nieuwe schijf. En…

Personeel en Opleiding

Lasrobot met opleiding

03-06 Bedrijven in West-Brabant en Zeeland die bij RobWelding een lasrobot aanschaffen, kunnen bij Vakopleiding…

Materialen

Galvano levert ultrasnel

28-08 Metaalgroothandel Galvano in Eindhoven heeft een nieuwe service geïntroduceerd: wie vóór 20.00 uur besteld,…

Verbinden

Nieuwe uitstraling Cardietech Lastechniek

13-02 Een nieuw jaar betekent voor Cardietech Lastechniek ook een nieuwe uitstraling. De showroom en…

Plaatbewerking

Webshop voor ponsgereedschap en metaalbewerkingsmachines

26-11 Recentelijk werd de webshop machine-tooling.com geïntroduceerd. “Overzichtelijk, duidelijk en klantvriendelijk”, zegt Alex Stapelbroek, die…

Werkplaatstechniek

Elma voegt duizend motoren toe aan webshop

17-10 Elma Motors biedt nu ook haar complete assortiment IE3 en IE4 voorraadmotoren te koop…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen