Toerental Suhner bewerkingsspindels BEX15 met 25 procent omhoog

0

Suhner presenteert een herziene versie van de bewerkingsspindel BEX15 waarbij het toelaatbare toerental van 18.000 min-1 naar 23.000 min-1 is opgevoerd.

Verspanende bewerkingen met eigentijdse gereedschappen vragen om steeds hogere snijsnelheden. Juist bij het bewerken van metalen met hoge snijwaarden of bij het boren van gaten met een kleine diameter, liep de Suhner-bewerkingsspindel BEX15 herhaaldelijk tegen zijn toerentallimiet op. “Door een tot 23.000 min-1 verhoogd toelaatbaar toerental – een toename van ruim 25% – kunnen deze taken nu zonder problemen worden uitgevoerd”, stelt machineleverancier Laagland, die de bewerkingsunits van Suhner in Nederland vertegenwoordigt.

Om deze verbetering te realiseren, werd de aandrijf- en lagertechniek volledig nieuw ontwikkeld. De moderne tandriemaandrijving vertaalt zich in een toerental van 13.050 min-1. Het toerental van 23.000 min-1 wordt door middel van een frequentieomvormer bij 87 Hz bereikt. De bewerkingsspindel BEX15 kan in axiale en dwarsrichting direct op de Suhner voedingssleden UA15-PH en UA15-CNC worden opgebouwd. In deze combinatie is de spindel zowel voor de meest uiteenlopende frees- als voor veeleisende boorbewerkingen (onder andere met sprong- of met spaanverwijderingsfunctie) inzetbaar.

Met de keuze uit vier gereedschapopnamen (spantang ER25, ISO30, HSK50 en Weldon), de standaard beschikbare air sealing aansluitingen op de spindel en het aandrijfhuis alsmede een grote keuze uit opties (waaronder draaidoorvoer voor inwendige koeling van het gereedschap en gereedschapsnelwisselaars) is de bewerkingsspindel BEX15 dus optimaal voor de hoogste projectspecifieke eisen geschikt.