Translas presenteert sterk beschermende werkhandschoenen

0

Translas uit Nieuwegein introduceert de Guide CPN werkhandschoen van het Zweedse bedrijf Skydda. Deze hebben een beschermingsniveau dat boven de Europese Normen uitsteekt, terwijl ze toch soepel en flexibel blijven. De handschoenen beschermen onder andere tegen snijden, insteken en naaldletsel.

“Voordien was een handschoen met deze beschermingseigenschappen onhandig en stug in gebruik en de bescherming liet te wensen over,” zegt Eric J. Boer, managing director van Translas. “Veel mensen kunnen hun ogen niet geloven als ze de resultaten zien. Je kunt er probleemloos glas mee kapot knijpen en ook injectienaalden gaan er niet doorheen.”

Het hoge niveau van bescherming wordt voornamelijk bereikt door het speciale Alycore metalen gaasnet dat in de handschoen is ingenaaid. Dit biedt goede bescherming zonder dat de handschoen zwaar of stug wordt. Goede bescherming mag de bewegingsvrijheid niet belemmeren. Als een handschoen niet gemakkelijk te dragen is, wordt hij door de gebruiker niet aangetrokken. Volgens Jelmer Wolleswinkel, sales director van Translas, is er voor elk soort werk of toepassing nu een geschikte en beschermende handschoen beschikbaar. “Ze zijn in vele takken van de industrie en op vele werkplekken inzetbaar, maar ook in de medische sector en bij de gemeentelijke reinigingsdiensten zijn deze handschoenen uitstekend toepasbaar.”

Translas ontwikkelt, produceert en vermarkt lastoortsen en aanverwante onderdelen. De uitbreiding van het leveringspakket met de Guide CPN werkhandschoenen is een perfecte aanvulling op het programma. “Wij verwachten vooral in de industriële sector een belangrijke omzettoename van onze producten,” aldus Wolleswinkel.

Klik hier voor een demo video van de handschoenen