Troostwijk veilt inboedel Genius Klinkenberg

De complete inboedel van Genius Klinkenberg – van bewerkingscentra, machines en gereedschappen tot koffiezetapparaten, computers en kantoormeubilair – wordt door Troostwijk Veilingen online geveild. De Zaandamse metaalonderneming, die op 13 juli vanwege het faillissement de deuren moest sluiten, behoorde in 2006 en 2007 nog tot de snelst groeiende bedrijven in Nederland.

De inboedel kan op vrijdag 16 september van 10.00 tot 16.00 uur worden bekeken aan de Rijder 2 in Zaandam. Biedingen kunnen (na gratis registratie) per direct al worden gedaan. De veiling van kleinere machines en toebehoren, gereedschappen en kantoor- en bedrijfsinventaris sluit op 21 september om 14.00 uur. De veiling van de grotere machines sluit een dag eerder om dezelfde tijd. Vanaf 26 september kunnen de goederen worden opgehaald.

Genius Klinkenberg (opgericht in 1855) was leverancier van werktuigbouwkundige componenten en totaalconcepten voor de lucht- en ruimtevaart, defensie en algemene machinebouw. Het bedrijf produceerde onder andere pantserwagens voor Defensie in serieproductie en machines voor de luchtvaartindustrie. Zowel in 2007 als in 2008 mocht Genius Klinkenberg zich FD Gazelle noemen en het bijbehorende beeldmerk voeren. De Gazellen award van het Financieel Dagblad wordt jaarlijks uitgereikt aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland. De FD Gazellen is een objectieve lijst gebaseerd op een aantal criteria. Zo is het een vereiste dat er een omzetgroei is van 20% of meer over de voorgaande drie jaar. In die periode mag de omzetgroei niet zijn onderbroken en er mag geen negatief resultaat over het laatste jaar zijn.

“Het is triest om te zien hoe een bedrijf met zo’n lange geschiedenis, dat eerder grote groei kende, uiteindelijk ten onder gaat”, zegt Rustan Avezaat, directeur van Troostwijk Veilingen. “In 2007 kende het bedrijf volgens de gegevens van de FD Gazellen nog een groei van circa 30%, maar in 2008 had Genius Klinkenberg al te maken met een forse omzetdaling. Het bedrijf heeft helaas een onjuiste inschatting van de groeimogelijkheden gemaakt.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

‘Groeien met gereedschappen en plezier’

02-02 De benoeming van de ervaren Lenting sluit aan op de nieuwe strategie van Van…

Bedrijf en Economie

MetaalNieuws thema/special Gereedschappen

02-11 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Verspanen

Metaalbewerkingsmachines Migelinda in online veiling bij Troostwijk

19-10 De veiling bestaat uit jong gebruikte metaalbewerkingsmachines zoals draaibanken, bewerkingscentra, bandzaagmachines en bijbehorende gereedschappen.…

Verspanen

Standtijd van titanium verspanende gereedschappen verzevenvoudigd

24-08 Dankzij de deskundigheid van alle betrokkenen kon de standtijd van de verspanende gereedschappen voor…

Verspanen

Ceratizit introduceert drie nieuwe gereedschappen

04-04 Ceratizit heeft het assortiment wisselplaten vernieuwd met drie kwaliteiten voor het productief en betrouwbaar…

Verspanen

Nieuwe generatie leidt Harry Hersbach Tools de toekomst in

30-03 De leverancier heeft in al die jaren een breed klantenbestand opgebouwd en het bedrijf…

Bedrijf en Economie

Aluminium- en plafondplatenfabriek Hunter Douglas in de verkoop

09-03 Hunter Douglas is wereldmarktleider op het gebied van raambekleding en raamdecoratie en een belangrijke fabrikant van…

Automatisering

Een einde aan slecht voorraadbeheer

02-02 In een typische werkplaats kan tot 20% van de tijd van een operator worden…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen