Trumpf PartMaster verwijdert gesneden onderdelen razendsnel

0
379

Met de PartMaster levert Trumpf een nieuwe en ergonomische oplossing voor het snel sorteren en verwijderen van gesneden onderdelen en restmateriaal van lasernijmachines. Deze lopende band is een aanvulling op de automatiseringscomponenten LiftMaster Compact voor vlakbed lasersnijders.

Omdat moderne lasersnij-installaties met steeds hogere snelheden hun onderdelen produceren, is een snelle afvoer van deze onderdelen noodzakelijk. De functie van de PartMaster is om de gesneden onderdelen via een lopende band in een positie te brengen, die voor de operator makkelijk werken mogelijk maakt. Zo raakt hij minder snel vermoeid en kan hij productiever werken. Voor een volledig geautomatiseerde productie in de nacht kan de lopende band ook ingewisseld worden voor een pallet voor gesneden onderdelen.

Trumpf meldt dat tests met referentie-delen van verschillende dikten en geometrieën een tijdwinst tot wel 34 procent opleverden in vergelijking met het sorteren direct vanaf de palletwisselaar. Dat de gesneden onderdelen geordend en automatisch hun weg naar de sorteerplek vinden, verhoogt bovendien de proceszekerheid.

De PartMaster is een modulair component van de LifMaster Compact en kan op bestaande systemen aangebracht worden.