Tuwi leverancier van complete pakket Prima Power

0

Met de introductie van de nieuwe merknaam Prima Power, is afgelopen voorjaar de integratie van Prima Industrie en Finn-Power afgerond. In het verlengde daarvan is de oude firmanaam van de Belgische vestiging Prima Finn-Power gewijzigd in Prima Power Benelux.

De Nederlandse importeur Tuwi (Winterswijk) blijft verantwoordelijk voor de verkoop en service in Nederland van Prima Power lasersnijmachines. Tuwi Nederland treedt vanaf nu echter ook op als agent voor de producten die vroeger onder de vlag van Finn-Power werden verkocht. De verkoopondersteuning en after-sales voor deze (ex-) Finn-Power producten blijft bij Prima Power Benelux in Nazareth (nabij Gent) in België.

De Italiaanse fabrikant van lasersnijmachines Prima Industrie nam de Finse fabrikant van plaatbewerkingsmachines Finn-Power in 2008 over. Sindsdien is een integratieproces op gang gekomen dat met de introductie van de nieuwe merknaam is afgerond.

Prima Industrie en Finn-Power werkten al geruime tijd intensief samen. De afgelopen jaren zijn veel organisatorische aanpassingen doorgevoerd om de activiteiten van beide bedrijven op elkaar af te stemmen. Overigens worden de vroegere Finn-Power machines nog steeds in de vroegere Finse fabrieken geproduceerd; de 2D- en 3D-lasersnijmachines van Prima worden als vanouds in Turijn gebouwd.

Door de krachtenbundeling is Prima Power nu de op twee na grootste fabrikant op het gebied van plaatbewerking ter wereld. Met een uitgebreid programma ponsmachines, lasersnijmachines, laserboormachines, automatisering, buigautomaten, lasercombi’s, ponshoekschaarcombi’s alsmede kantbanken en scharen biedt Prima Power het breedste assortiment aan dat momenteel onder een en dezelfde naam op de markt verkrijgbaar is. In de Benelux heeft men bij een kleine tweehonderd ondernemingen buiten kantbanken en scharen zo’n driehonderd geïnstalleerde systemen staan.

De vestiging voor Nederland, België en Luxemburg, die nu dus onder de naam Prima Power Benelux NV opereert, zal met het geïntegreerde en brede programma de Benelux-markt blijven bedienen. De activiteiten omvatten als vanouds verkoop, after-sales alsmede het beheer van het spare parts magazijn.