Uitbreiding Dormer VHM boren met verwisselbare snijkop

0

Dormer heeft het VHM boorprogramma met verwisselbare snijkop uitgebreid. Vanwege het aanbieden van een hoge productiviteit in een breed scala van materialen en toepassingen, is dit boorsysteem – Hydra genaamd – een innovatief alternatief voor de volhardmetalen boren.

Twee hoofdtypes zijn beschikbaar. De R960 is speciaal ontwikkeld voor het boren in roestvrij staal en gietijzer, maar wordt ook aanbevolen voor gebruik in titanium en nikkel. De R950 – nu beschikbaar in diameters tot 42.0mm – is ideaal voor het bewerken van koolstof en gelegeerd staal.

Beide types zijn voorzien van een zelfcentrerende 140-graden viervlaks splitpunt. Deze functie zorgt voor lage boorkrachten krachten in de boor-cyclus waardoor constant hoge prestaties worden bevorderd.

Willem Wittebol, product supportmanager bij Dormer Tools, zegt: “Een voordeel van de Hydra serie is dat de snijkoppen snel en eenvoudig worden gewisseld zonder het verwijderen van de boorhouder uit de spil, waardoor de stilstand van de machine wordt gereduceerd. “De HSS constructie van de boorhouders zorgt voor een kosteneffectieve oplossing. Inderdaad, de impact van de lagere grondstofprijzen is nog duidelijker bij de nieuwe, grotere diameters die aan het assortiment zijn toegevoegd. “

Elke snijkop is leverbaar met een scala aan boorhouders voor de verschillende boordieptes – 3xDiameter (H853), 5xDiameter (H855) en 8xDiameter (H858). Een boorhouder is geschikt voor diverse maten snijkop zonder concessies aan de stabiliteit te doen.