Uitbreiding Duramax-toortsen en -slijtdelen van Hypertherm

0

Hypertherm breidt zijn lijn Duramax retrofittoortsen en -slijtdelen uit. De toortsen zijn nu ook goedgekeurd voor gebruik met de Hypertherm Powermax1650 (naast de Powermax1000 en Powermax1250) en er is nu een nieuwe rechte toorts (HRTs) als aanvulling op de eerder geïntroduceerde ergonomische 75-graden handtoorts (HRT) en de aanpasbare machinetoorts (MRT).

De nieuwe rechte toorts is speciaal ontworpen voor het snijden met de hand. Met deze toorts is snijden en gutsen op moeilijk bereikbare plaatsen eenvoudig. Voor de Hypertherm Powermax1000, Powermax1250 en Powermax1650 is de verkrijgbaarheid van een rechte handtoorts een primeur.

Hypertherm is de enige plasmafabrikant ter wereld met een rechte handtoorts voor plasma in het aanbod. Fran Prokop van Aggregate Industries legt het als volgt uit: “De hoek van de toorts is ideaal om te gutsen. Het gesmolten metaal en de hitte blijven veilig uit de buurt van mijn hand en de Duramax-slijtdelen gaan tweemaal zo lang mee.”

De Duramax-retrofit-toortsen bieden extra duurzaamheid en betrouwbaarheid en een langere levensduur voor de slijtdelen.

Duurzaamheid: De toortsen die zijn ontworpen met de Duramax-technologie zijn vergeleken met de vorige generatie toortsen vijf keer zo goed bestand tegen impact, dankzij de met fiber versterkte handgreep.

Betrouwbaarheid: Dankzij de nieuwe Spring Start-technologie zijn er geen bewegende delen in de toorts meer aanwezig, wat een hogere betrouwbaarheid oplevert.

Levensduur van slijtdelen: om slijtdelen langer te laten meegaan hebben alle Duramax-toortsen een Conical Flow-nozzle en elektrode met veer. Uit tests van Hypertherm is gebleken dat de Duramax-slijtdelen tot 55 procent langer meegaan, wat zich vertaalt in een besparing van 30 procent op de kosten van slijtdelen.