Uitlijnen een peulenschil

MultAlign presenteert en demonstreert op TIV Gorinchem de nieuwe generatie Stealth uitlijn lasers. Sinds enkele maanden is MultAlign de exclusieve distributeur voor de uitlijn- laserapparatuur van Hamar, dat de Stealth Series produceert.

Hamar produceert al 40 jaar laser apparatuur, maar heeft sinds kort alle kennis en kracht verzameld en een nieuw laser uitlijnproduct ontwikkeld, genaamd  de Stealth series. Hiermee wil Hamar in Europa de concurrentie aangaan met de bekende namen van producenten. Hamar en MultAlign zijn overtuigd van de mogelijkheden en het gebruiksgemak van de apparatuur. Hiermee kan zelfs iemand zonder enige ervaring in korte tijd leren om vakkundig een machine of motor uit te lijnen. Alles wordt draadloos bediend met een gebruiksvriendelijke PDA. Voor de meer ervaren gebruiker is er een geavanceerde laser ontwikkeld waarbij motoren en machines uitlijnen een peulenschil wordt. De meest uitgebreide laser heeft standaard de zogenaamde AutoSweep methode waardoor er automatisch metingen worden gedaan bij het draaien van de lasers/as. Daarnaast kan er live gesteld worden zowel in zijdelings als in de hoogte met de laser op een vaste positie (12.00 uur). Al deze functies verkorten de tijd die nodig is voor het uitlijnen drastisch. De apparatuur wordt nog volop ontwikkeld. In het eerste kwartaal van 2011 zal er een draadloze uitlijnset beschikbaar komen van onder de 6000 euro, daarnaast komt er geo apparatuur als uitbreiding op alle lasersets. Met deze set kunnen de uitlijning en vlakheid, parallelliteit en aslijnen worden gecontroleerd.

Nieuwe epoxy lijn
Tevens presenteert MultAlign op TIV Gorinchem de nieuwe epoxy lijn van Loctite (Fixmaster). Met deze producten is alles onder te gieten, van industriële vloeren tot fundaties voor machines en motoren. Loctite heeft deze nieuwe epoxy gedurende 5 jaar getest en gebruikt in Azië en de Verenigde Staten en brengt de epoxy nu in samenwerking met  MultAlign op de Nederlandse markt. De epoxy, Loctite Fixmaster Marine Chocking, biedt een alternatief voor de huidige epoxys. Directeur Michaël Krapels van MultAlign: “Vanuit de markt worden wij al jaren gevraagd naar een alternatief. Dit hebben wij nu gevonden bij Loctite en de testen overtroffen onze verwachtingen. Wij bieden nu een goed alternatief met een sterke naam. Dit is niet alleen goed voor ons maar ook voor de
marktwerking en de eindgebruiker.”
Loctite Fixmaster Marine Chocking is al goedgekeurd door alle belangrijke classificatie bureaus en hierdoor klaar voor de Nederlandse markt. Hoewel de naam anders doet vermoeden is Loctite Fixmaster Marine Chocking ook te gebruiken in de industrie.

MultAlign
TIV Gorinchem 2011 standnummer 135

Vraag hier uw GRATIS toegangskaart aan!

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen