Vakbeurs Metav goed voor ruim 40.000 bezoekers

0
357

De Metav in Düsseldorf heeft vorige week ruim 40.000 bezoekers getrokken. Volgens organisator VDW heeft de vakbeurs voor productietechniek en automatisering een belangrijk signaal afgegeven ‘dat de vraag naar kapitaalgoederen nog steeds aangenaam groot is’.

“Als eerste grote vakbeurs voor de metaalbewerking in dit jaar heeft de beurs in onzekere politieke omstandigheden aangetoond dat de stemming in de industrie goed is en de investeringsbereidheid nog steeds groot is”, aldus directeur Wilfried Schäfer van Metav-organisator VDW (de Duitse branchevereniging van werktuigmachinebouwers). Volgens hem hebben de rond 700 exposanten dit unaniem bevestigd. Schäfer wijst ook op recente cijfers van de VDW, die lieten zien dat de orders voor de Duitse werktuigmachine-industrie in januari van dit jaar opnieuw zijn toegenomen.

De Metav-exposanten roemden de hoge kwaliteit van de bezoekers. “De klanten kwamen met uitgewerkte projecten en tekeningen en wensten daarvoor aanbiedingen te ontvangen”, aldus topman Rolf Rickmeyer van machinebouwer MAG Europe.

Zestig procent van de bezoekers kwam uit de industrie Dat waren vooral klanten uit de machine- en installatiebouw, alsmede de automobielindustrie. Een vijfde deel van de bezeoekers zei zich te rekenen tot de toeleveranciers. “De Metav heeft aangetoond dat na het trekpaard autmotive nu ook de kleine en middelgrote klanten uit de toeleveringsindustrie met hun investeringen een inhaalslag maken. Ze hebben deMetav als platform voor hun beslissingen gebruikt en onze machines gekocht”, aldus Jens Wunderlich, directeur marketing bij Profiroll Technologies.

Meer dan 40 procent van de bezoekers had een concrete investeringsbehoefte. De investeringsplannen liggen voor al in werktuigmachines, CAD/CAM-systemen, meet- en testtechniek, alsmede precisiegereedschappen.

Elke tiende bezoeker was afkomstig uit het buitenland. Bijzonder sterk vertegenwoordigd waren Nederland, Oostenrijk, België, Polen, Spanje en Rusland. Het aandeel van de vakbezoekers uit de Benelux verdubbelde bijna.

De volgende METAV is van 11 tot en met 15 maart 2014, wederom in Düsseldorf.