Vakkanjers scoren zes medailles voor Excellent Vakmanschap

0

De dertien Vakkanjers uit de metaal en metalektro hebben bij de WorldSkills 2011 in Londen zes medailles voor Excellent Vakmanschap in de wacht gesleept. Vrijwel alle deelnemers eindigden in de top tien, maar podiumplaatsen zaten er niet in.

Met name industrieel automatiseerder Henrie Meijer was dicht bij eremetaal. Uiteindelijk kwam de Vakkanjer uit Harskamp, werkzaam bij Pol Elektrotechniek, een handvol punten tekort voor een medaille. Meijer: “Ik heb de hele week gestreden voor wat ik waard was. Alle dagen heb ik goed gefocust kunnen doorwerken zonder me af te laten leiden door de drukte rond de wedstrijdvloer. Mijn besturingskast was zelfs als een van de eerste gereed. Ik mocht dus hopen op een medaille. Dan is het echt jammer als je uiteindelijk toch buiten de prijzen valt. Ik was er met een vijfde plaats heel dichtbij, maar details maken hier het verschil. Ik heb er in elk geval alles aan gedaan. En dan kun je toch met een goed gevoel terugkijken op een fantastisch evenement. Ik heb van elke minuut genoten.”

Meijers teamgenoten Kevin Peters (Doetinchem), Dennis van Werkhoven (Nijmegen) en Bart Biemans (Gemert) lagen in de Manufacturing Team Challenge op koers voor eremetaal toen het noodlot op de allerlaatste dag toesloeg. Kevin Peters (MTC): “Tijdens de acceleratietest liep de ketting eraf op onze mini-bike. We mochten niks meer herstellen dus we konden de volgende testen en de bijbehorende punten dus ook vergeten. We wisten even niet waar we het zoeken moesten. We hebben zoveel tijd in de voorbereiding gestoken en dan gebeurt zoiets. Ongelooflijk. Aan de andere kant: we hebben als team laten zien wat we kunnen. Iedereen was bang van ons. Wat wij hebben meegemaakt is uniek. We zijn zo’n hecht team geworden, echte vrienden. Dat zou ik voor geen goud willen ruilen.”

Aan de WorldSkills deden bijna duizend jonge vakmensen mee, voor het oog van 200.000 bezoekers. De resultaten van de Nederlandse Vakkanjers in Londen:

Tom van de Valk (Valkenswaard), AAE Helmond (CAD-tekenen): 9e + Excellent Vakmanschap
Chris van Helmond (Aarle-Rixtel), MEVI Fijnmechanische Industrie Helmond (CNC-frezen): 10e
Tim van den Heuvel (Lierop), VDL ETG Eindhoven (polymechanica):6e + Excellent Vakmanschap
Henrie Meijer (Harskamp), Pol elektrotechniek Wekerom (Industriële automatisering): 5e + Excellent Vakmanschap
Edwin Mabelis (Nieuwvliet), Machinefabriek Sas van Gent (lassen): 7e + Excellent Vakmanschap
Danny de Vries (Naaldwijk) en Tom Wesstein (Honselersdijk), ROC Mondriaan Den Haag (mechatronica): 6e + Excellent Vakmanschap en Best of Nation
Bart Biemans (Gemert), Prodrive Eindhoven; Kevin Peters (Doetinchem), Numac Venray en Dennis van Werkhoven (Nijmegen), HAN Arnhem (Manufacturing Team Challenge): 5e
Nathalie Goossens (Helmond) en Samantha van Spelde (Eindhoven), Fontys Tilburg (robotica): 14e
Nick Bressers (Best), ROC Tilburg (aircraft maintenance): 6e