Van traditionele groothandel naar dienstverlener

Staalmarkt heeft in de afgelopen jaren een grote ontwikkeling doorgemaakt. Er zijn inmiddels elf vestigingen en het producten- en dienstenpakket is behoorlijk toegenomen.

Als voorraadhoudende groothandel beschikt Staalmarkt over een compleet assortiment aan roestvast staal, aluminium, non-ferro, staal, kunststoffen en aanverwante artikelen zoals bevestigingsmaterialen, lasbochten en draadeinden. Producten worden uit voorraad geleverd of op maat gemaakt. Daarnaast biedt Staalmarkt vele diensten aan zoals voorraadbeheer en de Werkplek Service.
“We hebben een brede klantenkring, dat is ook het mooie aan ons bedrijf”, zegt Erwin de Vos, algemeen directeur van Staalmarkt. “Persoonlijk contact met de klanten zit in onze cultuur ingebakken. Vaste contactpersonen, korte lijnen en een persoonlijke benadering. Dat maakt enerzijds dat we goed contact met onze klanten kunnen onderhouden en anderzijds harde afspraken kunnen maken én nakomen. Maar ook flexibel en snel reageren. Dan krijg je een relatie waar veel klanten zich prettig bij voelen.”

Meedenken met de klant is één van de sterke punten van Staalmarkt. De Vos vertelt gedreven over de filosofie van het bedrijf: “Staalmarkt is meer dan een groothandel. We willen onze klanten werk uit handen nemen, niet alleen in het voorbereidingstraject, maar ook gaandeweg het productieproces, zodat zij zich kunnen concentreren op hun kerntaken. Dat betekent goed luisteren en kijken naar de klant. Hoe ziet zijn productieproces er uit en waar kunnen wij meerwaarde bieden?”

Werkplek Service
De Werkplek Service is een dienst van Staalmarkt die helemaal past in het procesgerichte denken en werken. “Wij verzorgen bijvoorbeeld alle materiaalbewerkingen, van gaatjes boren en hoekjes aanbrengen tot afbramen. Dat bespaart de klant veel tijd én investering in dure machines. Niet alleen voor kleinere bedrijven een groot voordeel.”
Het scheelt ook in arbeidskrachten. “Het is zonde om een goede lasser of plaatbewerker in te zetten voor relatief eenvoudig zaag-, boor- en knipwerk. Laat die mensen maar gewoon doen waar ze goed in zijn.”

Voorraadbeheer
Steeds meer bedrijven besteden ook hun voorraadbeheer uit aan Staalmarkt. De Vos: “Voorraadbeheer blijft voor de meeste metaalverwerkende bedrijven een dure kostenpost. Je magazijn uitbesteden scheelt een heleboel administratieve rompslomp, ruimte, tijd én geld. Voor onze vaste klanten zorgen wij dat we altijd het benodigde materiaal op voorraad hebben.”
Bij Staalmarkt hoeven klanten geen dure reststukken af te nemen, maar krijgen ze alles precies op de gewenste maat. “En we beperken ons niet tot het op de juiste maat zagen. Ook het verpakken van alle materialen voeren we geheel op maat uit. We kunnen het labelen of van een barcode voorzien. Alles is mogelijk, ook afwijkende bundels, afroeporders en deelleveringen.”

Altijd een stap vooruit
Staalmarkt maakt onderdeel uit van MCB groep. “Daar profiteren onze klanten ook van, want met zo´n grote organisatie achter je grijp je niet snel mis. De verkrijgbaarheid is voor ons prima. Door die grote voorraad hebben we korte levertijden, waardoor onze klanten hun machines en personeel optimaal benutten.”

“Bij Staalmarkt zijn we continu bezig om te kijken hoe we het nog beter kunnen doen, de klant nog meer van dienst kunnen zijn. Investeren in onze klanten door onder andere het kennisniveau van onze medewerkers op peil te houden met (interne) cursussen en scholing. En dat werpt zijn vruchten af, steeds meer opdrachtgevers weten: Staalmarkt regelt het wel.”

Staalmarkt heeft vergevorderde plannen voor uitbreiding. Voor 2011-2012 staat de opening van vestigingen in Culemborg en Dordrecht gepland. Daarna wordt de aandacht gericht op vestigingen in Heerenveen, Venray en Zwolle.

Staalmarkt
TIV Gorinchem 2011 standnummer 223

Vraag hier uw GRATIS toegangskaart aan!

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Materialen

Circular Industries gaat fabrieken bouwen voor terugwinnen metalen

01-07 De gepatenteerde fabrieksconfiguratie van Circular Industries biedt een flexibele terugwinningsmethode met ecologische en economische…

Transport en Logistiek

SSI Schäfer opent kantoor met belevingscentrum

01-07 Tijdens de feestelijke samenkomst maakten de genodigden kennis met een groot deel van het…

Bedrijf en Economie

Laagste Nevi PMI-cijfer in 19 maanden, maar industrie kan nog steeds wat groeien

01-07 “Deze afname wordt vermoedelijk veroorzaakt door de hoge inflatie en economische onzekerheid”, zegt Albert…

Toeleveren

Goed beschermde servoaandrijving

29-06 De elektronica van de Acopos P3 is door een speciale coating standaard nog beter…

Materialen

Samenwerking voor draagarm levert nieuwe staalsoort op

29-06 Een draagarm is een stalen arm in de vorm van een driehoek, die deel…

Bedrijf en Economie

Kabinet steekt 30 miljoen euro extra in digitalisering maakindustrie

29-06 Hierin wordt regionaal samengewerkt aan het toepassen van innovatieve technologieën als kunstmatige intelligentie, robotica,…

Verbinden

MicorMIG-reeks van Lorch is een lassende allrounder

29-06 Staal, RVS, aluminium? MIG-MAG, TIG of elektrode? Met zijn upgrade-vermogen, de beproefde lasprocessen en…

3D

Additive Industries blijft grenzen verleggen in F1

29-06 Sauber Technologies gebruikt het MetalFAB-platform van Additive Industries sinds 2017 voor additive manufacturing en…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X