VDL levert 80.000 stadionstoelen in Irak

In een nieuw stadion in het zuiden van Irak komen 80.000 stadionstoelen van de VDL Groep. Het project wordt uitgevoerd door drie VDL bedrijven.

VDL Kunststoffen in Heeze produceert de kunststof kuipstoelen, VDL Lasindustrie in Eindhoven vervaardigt de stalen bevestigingsbeugels en VDL Services in Hapert zorgt voor de montage in het stadion. De eerste zending stadionstoelen wordt in februari geplaatst. Het totale project wordt in juni afgerond.

De klant Anwar Soura General Contracting heeft gekozen voor het kuipstoelmodel dat door VDL zelf ontworpen is. Deze kuipstoel is gemaakt van polypropyleen dat uitermate bestendig is tegen vandalisme. Dit materiaal is voorzien van een speciale toevoeging, zodat het niet verkleurd in de brandende woestijnzon. De stoelen zijn in diverse kleuren leverbaar. De klant heeft gekozen voor groen, de kleur van de shirts van het nationaal elftal van Irak. VDL Groep is gekozen uit dertig partijen als leverancier. Met name de goede samenwerking in het voortraject en het feit dat VDL het totaalpakket kan leveren, van ontwikkeling en productie tot en met montage ter plaatse, heeft geleid tot de keuze voor VDL.

Al eerder leverde VDL Groep kuipstoelen voor het Gelredome in Arnhem. Deze werden afgelopen augustus geplaatst. Naast de kuipstoelen heeft VDL ook klapstoelen en business seats in het productprogramma. Bij FC Twente zijn afgelopen oktober 5.500 nieuwe klapstoelen geplaatst. RKC Waalwijk en Rijnsburgse Boys maken inmiddels gebruik van de business seats, die zijn ontworpen door de Nederlandse ontwerper Jan des Bouvrie.
Sinds vorig jaar is VDL actief op de markt van stadionstoelen. De expertise op het gebied van metaalbewerking en kunststofverwerking bleek een uitstekende combinatie voor de productie van stadionstoelen. Bas van der Leegte (directeur VDL Lasindustrie) en zijn broer Tommie van der Leegte (oud-profvoetballer en inmiddels verkoper bij VDL Lasindustrie) hebben diverse voetbalclubs bezocht om het programma van eisen te inventariseren. Op basis daarvan is de nieuwe stoelenlijn ontwikkeld.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verbinden

Kunstmatige intelligentie verbetert lasprocessen in scheepsbouw

05-09 Deze processen bereiken echter hun grenzen wanneer er enkelstuks geproduceerd worden, er fabricageafwijkingen ontstaan…

Verbinden

Lasrobot geeft TMP meer continuïteit en groter bereik

16-11 De TMP Groep telt drie divisies. TMP Metaalprodukten is gespecialiseerd in het knippen, ponsnibbelen,…

Personeel en Opleiding

OOM prikkelt lassers

25-08 Met dit loopbaaninstrument wil OOM, het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking,…

Verbinden

Gebruiksvriendelijk TIG-lassen

16-08 Zo is de nieuwe besturing met het kleurendisplay van 7″ overzichtelijk en intuïtief te…

Verbinden

MetaalNieuws: Special Verbindingstechniek

11-06 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Verbinden

EWM breidt XQ-serie voor MIG/MAG-lassen uit

18-02 De MIG/MAG-multiproces-lasapparaten Titan XQ puls, Phoenix XQ puls en Taurus XQ Synergic onderscheiden zich…

Plaatbewerking

Arendsen Plaatwerk wordt een geoliede machine

21-12 Arendsen Plaatwerk heeft gloednieuwe kantoren en een moderne presentatie/ontvangstruimte in gebruik genomen. Maar de…

Plaatbewerking

Laserlassen van buizen en profielen met fiberlasers

26-02 Tijd is geld – of het nu gaat om bewerkingstijd, tijd die wordt besteed…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen