Veilige toolpaden programmeren met CAD/CAM van Delcam

0

In de nieuwe versie PowerMILL Pro 2011, het CAM-systeem van Delcam, is de functie Stock Model Engagement opgenomen. Deze waarborgt een nauwkeurige controle over de hoeveelheid te verspanen ruwmateriaal bij nafreesstrategieën. Door deze zekerheid gaat produceren nog eenvoudiger en efficiënter.

De controle over de hoeveelheid te verspanen ruwmateriaal voorkomt immers overbelasting van het gereedschap en de machine, het gereedschap freest alleen daar waar nodig is en het zorgt voor een vloeiender verloop van toolpaden. Bovendien zijn hogere voedingen haalbaar, omdat rekening houden met het aanwezige restmateriaal niet meer nodig is. Met deze nieuwe optie is een grote tijdbesparing te behalen, zo stelt Bemet International uit Veenendaal, de Nederlandse dealer van Delcam software. Tijdens METAVAK Hardenberg (van 5 t/m 7 april) zal de nieuwe versie PowerMILL Pro 2011 uitgebreid worden gedemonstreerd op de stand van Bemet International (standnummer 566).

PowerMILL Pro valt onder de Advanced Manufacturing Solutions (AMS) van Delcam. AMS bevat een brede range van CAD/CAM-oplossingen voor maakbedrijven die geometrisch complexe producten maken, zoals gereedschapmakers en matrijzenmakers. Naast PowerMILL Pro bestaat deze productrange onder meer uit:

PowerSHAPE Pro: modelleren van solids, surfaces en triangles (tribid modeller)

PowerINSPECT: meten van producten door middel van een meetmachine of meetarm en zelfs bewerkingsmachines

ArtCAM Pro: modelleren en fabriceren van gecompliceerde 3D modellen of reliëfplaten.

Met DentCAD en DentMILL beschikt Delcam tevens over een specifieke CAD/CAM-oplossing voor de tandheelkunde om gipsmodellen te scannen, ontwerpen en produceren.