Vergeest Metaalbewerking (familiebedrijf van 1700) op televisie

0
768

Vergeest Metaalbewerking in Druten behoort tot de tien oudste familiebedrijven in ons land. Omroep Max zendt momenteel een serie uit over deze bedrijven. Op 22 maart komt de aflevering over Vergeest op de buis.

Professor Roberto Flören van de Universiteit Nyenrode heeft onderzoek gedaan naar de oudste familiebedrijven van Nederland. Hij kwam tot een lijstje met tien namen. Vergeest Metaalbewerking, opgericht omstreeks 1700, staat op plaats negen.

Lees hier het artikel over de geschiedenis van Vergeest Metaal en de toptien van oudste familiebedrijven.

Vergeest Metaalbewerking is actief in de verspanings- en constructiemarkt. Het op bedrijventerrein Westerhout in Druten gevestigde bedrijf houdt zich bezig met constructie- en apparatenbouw, draaien, frezen, knippen, zetten en laswerk. Dankzij de capaciteit van de machines is het bedrijf vooral thuis in het zwaardere werk. “Niet voor niets luidt daarom onze stelregel: Vergeest begint waar een ander ophoudt”, aldus directeur/eigenaar Nol Vergeest .

Vanwege de onderzoeken die naar de historie van de Nederlandse familiebedrijven zijn verricht, is zijn bedrijf wat meer in de publiciteit geraakt. “Als gevolg hiervan zijn we benaderd door Networks, dat een documentairereeks maakte met het thema ‘De oudste familiebedrijven van Nederland’. We hebben hieraan meegewerkt, met als gevolg dat we nu op tv komen.”

De uitzending over Vergeest Metaalbewerking is op 22 maart om 18.25 uur op Nederland 2 (Omroep Max).