Verspanersforum biedt verbeterde release SharpCAM aan

0

In de nieuwste versie 1.5.0 van SharpCAM software is de controle van het CNC programma verbeterd met een nieuwe 3D simulatietechniek. Het Verspanersforum biedt deze software aan om voor CNC frezers het programmeerwerk aan hun machine te vereenvoudigen.

Met de nieuwe simulatietechniek is de verificatie van de gereedschapsbanen snel uit te voeren. Ook bieden diverse functies een goede controle om de 3D weergave af te spelen. Daarbij is SharpCAM volledig associatief. Elke aanpassing op de geometrie wordt direct verwerkt in de gereedschapsbanen en het CNC programma. Verder zijn in deze release de CAD tekenfuncties uitgebreid met de faciliteit om volledige maatvoering in te schrijven en is in de bewerkingsmodule het schroefdraadfrezen geïntegreerd.

De SharpCAM software is bedoeld voor CNC frezers die geheel zelfstandig werkstukken maken en deze ook compleet programmeren. Men heeft hiermee aan de machine een alternatief om naar eigen inzicht, orders voor eenvoudig werk direct aan de besturing te programmeren, of het lastige werk met SharpCAM. Door direct te werken met tekeningen in het DWG/DXF formaat, kan tijdwinst worden geboekt op de aanmaak van het product.

Het Verspanersforum leverint het pakket inclusief postprocessoren en Nederlands servicepakket met instructiefilmpjes, duidelijke en bondige Nederlandse start-up handleiding, een leerprogramma en voorbeelden. Met SharpCAM kunnen standaard programma’s worden gemaakt voor machines met onder andere Fanuc, Fadal, Haas, Heidenhain, Mach3, Mitsubishi en Siemens besturingen. De NC programma’s hebben vertrouwde formaten, door toepassing van onderprogramma’s of subroutines en freesradiuscorrectie G41/G42. De aanpassing voor de betreffende machine configuratie is eenvoudig. Voor nieuwe machines worden deze kosteloos door SharpCAM beschikbaar gesteld.

De SharpCam software is te bestellen op het  verspanersforum. (rubriek Uitgeverij/software).