Verspanersforum publiceert Heidenhain Instructieboek CNC frezen

0

Het Verspanersforum presenteert op 16 maart bij Heidenhain in Ede het Heidenhain Instructieboek CNC frezen. Dit boek is bedoeld voor medewerkers, die de functies en mogelijkheden willen leren kennen van uw CNC freesmachines en bewerkingscentra.

Met de uitleg in het boek krijgt men snel een overzicht van de opzet, werkwijze en mogelijkheden van machines met Heidenhain besturing. De verzamelde kennis maakt het inwerken op deze besturing dan ook een stuk gemakkelijker. Ook het 5-vlaks programmeren, instellen en verspanen, komt ruimschoots aan bod.

Het boek is praktisch van opzet door de illustraties en reële CNC programma voorbeelden. Daarmee kan het fungeren als een helder naslagwerk voor op de werkplek, bij alle bekende merken horizontale en verticale machinemodellen.

Het Heidenhain Instructieboek CNC frezen kan ook dienen voor zelfstudie met de oefeningen die er in staan. De oorspronkelijke dictaten van de auteur (Peter Schuurbiers) werden al jarenlang gebruikt bij de ingebruikname van nieuwe en bestaande CNC machines, met allerlei producten en toepassingen, die hij in het bedrijfsleven als praktijkopleider heeft gerealiseerd.

Bij het instructieboek is de handige applicatie ‘Sharp CAM 2.5D software’ verkrijgbaar, voor het snel maken van CNC programma’s op de pc in de werkplaats en met import van DXF tekeningen. De applicatie ‘Machinist toolbox’ met technologie database en mathematische vakoplossingen, is hierop een mooie interactieve uitbreiding.

In het kader van de doelstelling van de site www.verspanersforum.nl worden trainingsmiddelen daar gepresenteerd en low-cost aangeboden. Hier zijn ook kosteloos Heidenhain ‘Fun Stuff’ CNC programma’s te downloaden, voor ontspannende momenten.

Volgens hetzelfde concept was het ‘Fanuc Instructieboek CNC frezen’ hier al eerder beschikbaar. Dit bleek in een behoefte te voorzien. Docenten van praktijkopleidingen gebruiken de instructieboeken om zelf ook op de hoogte te blijven.