Vijf Aalberts bedrijven bundelen krachten

HFI, FIV, Technology Twente, Kluin Wijhe en Germefa doen met een gezamenlijke stand mee aan TIV Hardenberg. Al deze vijf bedrijven zijn onderdeel van Aalberts Industries.

HFI (Hartman Fijnmechanische Industrie) in Groenlo produceert fijnmechanische draaidelen en samengestelde producten voor de industrie. De draaidelen worden onder andere ingezet in de meet- en regeltechniek, de verwarmings-, electronica- en de automobielindustrie. HFI produceert precisie draaidelen van enkele tientallen stuks tot meer dan 1 miljoen delen in diameters variërend van Ø1 mm tot Ø100 mm. Voor de productie van deze draaidelen wordt gebruik gemaakt van moderne CNC machines, enkel- en meerspil machines. Eerder dit jaar heeft HFI twee robotsystemen van Gibas in gebruik genomen, die elk twee draaimachines bedienen. Het voordeel van deze systemen is dat ze 24/7 kunnen produceren en dat ze het repeterende werk van de medewerkers overnemen, waardoor die minder lichamelijk belast worden.

Tevens heeft HFI sinds kort het orbitaal lassen in huis. Het bedrijf kan nu orbitaal laswerk in combinatie met het vervaardigen van draaidelen voor de meet- en regeltechniek en de halfgeleiderindustrie uitvoeren. Deze delen worden dan als turn-key project geleverd. Het orbitaal lasproces is een ten dele geautomatiseerde TIG-lasmethode. De boog wordt tijdens het lasproces verplaatst om een cirkelvormig pad (baan) om een vaststaande buis of buisdeel (zie afbeelding). Door het geautomatiseerd lassen wordt een grote snelheid verkregen en kan tijd worden bespaard. De lasboog draait 360 graden om het product heen. Volgens HFI zijn de lassen gemaakt met een orbitaalsysteem van een sublieme kwaliteit. De hoogste kwaliteitseisen welke worden gesteld in de meet- en regeltechniek, de halfgeleiderindustrie en de farmacie kunnen uitsluitend met orbitaalsystemen worden behaald. Doordat men alle lassen met identieke parameters kan lassen worden de afwijkingen in kwaliteit nihil.

Germefa (Alkmaar) is een fijnmechanisch toeleveringsbedrijf dat computergestuurde draai-, frees- en boorbewerkingen combineert met alle slijptechnieken, draaderoderen, fijnbankwerken en montage.
FIV (Cuijk) vervaardigt kleine series draai- en freesdelen uit alle voorkomende materialen, met als specialisatie roestvrijstaal. Tot de klantenkring behoren bedrijven in de marktsegmenten voedings- en genotsmiddelenindustrie, apparatenbouw, matrijzenbouw, vliegtuigindustrie en algemene machinebouw.
Kluin Wijhe is toeleverancier van verspanende metaalbewerkingen, waar geavanceerde technieken, knowhow en zorgvuldigheid belangrijke voorwaarden zijn. Specialisaties zijn langgatboortechniek en de productie van bimetaalcilinders, schroeven en precisie onderdelen.
Machinefabriek Technology Twente (Hengelo) vervaardigt als toeleverancier van complexe fijnmechanische hoogwaardige onderdelen en samenstellingen. De producten worden toegepast in sectoren als defensie, lucht- en ruimtevaart, medisch, mechatronica en algemene machine- en apparatenbouw.

TIV Hardenberg 2011, standnummer 228

Puzzel mee met ConnecTIV vul uw oplossing hier in.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Technet bundelt alle disciplines voor OEM’s

19-10 Zes ontwikkel- en maakbedrijven in Oost-Nederland hebben hun kennis, kunde en capaciteit gebundeld in…

Verbinden

Lasrobotautomatisering met hoge mate van flexibiliteit

17-09 Een nijpend tekort aan lassers heeft de vraag naar lasrobotautomatisering nog verder opgestuwd. Daarnaast…

Verbinden

Lassers kiezen voor veilige lasspray

17-09 Hagoort Groep meldt een toenemende vraag naar zijn veilige anti-lasspat product LB 100 Vloeibaar.…

Materialen

IMS Nederland: al 65 jaar thuis in de metaalverwerkende industrie

16-09 IMS Nederland is met een breed assortiment staal, roestvast staal en aluminium al sinds…

Toeleveren

Satellietenrollenspindels

15-09 LM Systems heeft onlangs de satellietenrollenspindels van Rollvis toegevoegd aan het assortiment. Deze spindels…

Verbinden

Puntlastechniek bij Gicom

14-09 Bij puntlassen worden twee omgezette delen aan elkaar gelast. Het wordt voornamelijk toegepast op…

Personeel en Opleiding

Waarom uitbesteden in Tsjechië?

14-09 Moravian richt zich op het uitbesteden van voornamelijk staal- en houtbewerking in Oost-Europa, en…

Toeleveren

VMO schaart zich rond medicijnenrobot MedEasy

14-09 De medicijnenrobot MedEasy voor de uitgifte van verpakte medicijnen vormt het hart van de…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen