Vijftig keer sneller lasermicrobewerken met nieuwe scankop

0

Bewerkingssnelheden in het microbewerken tot 50 keer sneller. Dat belooft de doorbraak van Lars Penning van Next Scan Technology, die hij tijdens het komende Industrial LaserEvent zal presenteren. Hiermee komt lasermicrobewerken ook in het bereik van de gewone productie.

Lars Penning zal zijn ultrasnelle scankop presenteren op de kennismarkt van het Industrial LaserEvent dat op dinsdag 5 april voor de vierde keer in Enschede wordt gehouden.

Next Scan Technology is een jong bedrijf, dat met een nieuwe technologie lasermicrobewerking een stap voorwaarts brengt. Next Scan Technology ontwikkelt en levert op basis van een gepatenteerd optisch systeem een ‘enabling technology’ voor hoge snelheden en grote oppervlakken. Inzet van Next Scan Technology maakt het mogelijk microbewerkingsprocessen tot een factor 50 te versnellen ten opzichte van bestaande scanoplossingen in de markt. Waren in de afgelopen jaren de Ultrakort gepulste laserbronnen al een industriële commodity geworden, door de ultrasnelle scankop van Next Scan Technology kan lasermicrobewerken nu veel sneller uitgevoerd worden. Dit zorgt niet alleen voor een kostprijsverlaging, maar ook voor processen die door hun snelheid in productiebedrijven ingezet kunnen gaan worden.

Lasertechnologie in de maakindustrie

De nadruk van het Industrial LaserEvent 2011 zal liggen op de directe inzetbaarheid van lasertechnologie in de maakindustrie en de noodzaak hiervan. Maar er worden ook nieuwe ontwikkelingen op het gebied van lasermateriaalbewerking gepresenteerd. Naast een overzicht van de trends voor de nabije toekomst, zijn er diverse sprekers uit de industrie die tonen hoe zij lasertechnologie in hun eigen praktijk succesvol inzetten. Op de website www.industrial-laserevent.nl is het programma van het Industrial LaserEvent 2011 te zien met de achtergronden van de sprekers.