Vijfvlaks frezen in één opspanning

0
292

Nog maar net bekomen van de EMO in Hannover (D), zijn de medewerkers van Dormac CNC Solutions op het TIV METAVAK Plein in Venray aanwezig met draai- en freesmachines.

Getoond wordt het 5-assige bewerkingscentrum DMX 320 van Dahlih. Deze Taiwanese machinebouwer past een ronddraaitafel toe in een van oorsprong 3-assige machine. Daarmee kun je in één opspanning vijf vlakken bewerken. De tafel is geschikt voor werkstukken tot 150 kilo en heeft een werkbereik van 600 x 550 x 500 mm (X,Y,Z) en een Big Plus ISO 40 spilopname.

8-assig draaien
Daarnaast toont Dormac het multi-turret draaicentrum Puma TT 1800SY van de Koreaanse fabrikant Doosan. Deze machine, uitgerust met boven- en onderturret en dubbele spindels, is ontwikkeld voor serieproductie van kleine precisie onderdelen. Samen met de Y-as op de boventurret heeft deze Puma draaimachine acht bestuurbare assen. Gelijktijdige bewerking met twee turrets (2×12 stations) maakt zowel halvering van de cyclustijd op één product mogelijk, als productie op beide spillen gelijktijdig. De Puma TT machines zijn representatief voor het hoge afwerkingsniveau, hoge machine stabiliteit en betrouwbaarheid van de Doosan machines.

Joost Verschure van Dormac is benieuwd wat dit eerste TIV METAVAK-plein in Venray zal brengen. “Wij doen altijd mee aan de TIV en METAVAK-beurzen in Hardenberg en Gorinchem. En gezien onze goede ervaringen daar, doen we natuurlijk ook mee in Venray. We willen onze machines en complete productie-oplossingen overal in het land laten zien. Zeker in het zuiden valt er voor ons met ons draai- en freesprogramma nog veel te winnen.”

Dormac CNC Solution, TIV Venray 2011, standnummer 311