Vlastuin Group verbetert interne logistiek

0

Metaaltoeleverancier Vlastuin Group in Kesteren legt momenteel de laatste hand aan de bouw van een nieuwe logistieke hal, die alle bestaande productiehallen verbindt. “Hiermee optimaliseren wij de interne logistiek”, aldus algemeen directeur Gerrit van Vlastuin.

“De leveranties zullen hierdoor sneller en betrouwbaarder worden’, zegt Van Vlastuin, wiens bedrijf in juni ook al een nieuwe assemblagehal in gebruik nam. “Crisis of geen crisis, wij moeten klaarstaan voor de toekomst. Het is nu dé tijd om te investeren. Nu bouw je niet te duur. Daarnaast hebben wij vooruitstrevende plannen om in de machinecapaciteit te investeren, daarvoor hebben wij deze extra hal nodig.”

Dat investeren in machines deed de Vlastuin Group onlangs, met de aanschaf van twee nieuwe bewerkingsmachines. Van Vlastuin: “En wij hopen dit proces op korte termijn compleet te maken met de aanschaf van een eigen coatlijn, die onze doorlooptijd aanmerkelijk gaat verkorten.”

Niet alleen de productielocatie en machinecapaciteit groeien bij de Vlastuin Group, ook de omzet zit de laatste maanden in de lift. De vooruitzichten voor de rest van 2011 zijn ook goed. Van Vlastuin: “Er zit beweging in de markt, je ziet dat men niet meer als vanzelf in het buitenland koopt. Daarnaast trekt de containermarkt weer aan en is het seizoen voor mesttankwagens hoopvol begonnen. Alle reden dus om met vertrouwen naar de toekomst te kijken en door te bouwen.”