Voorbereidingen Eurofinish in volle gang

0

Voor de Europese vakbeurs voor oppervlaktetechnieken Eurofinish, die van 27 t/m 29 september wordt gehouden in Gent (B), hebben al zeventig bedrijven een standplaats gereserveerd. Dat is meer dan bij de vorige editie op hetzelfde ogenblik.

“Met een nieuw campagnebeeld, een nieuwe baseline en een nieuwe sales verantwoordelijke richt Eurofinish zich op nieuwe deelnemers zonder de gevestigde waarden uit het oog te verliezen”, zegt Wim Desloovere van Artexis Exhibitions, dat de vakbeurs samen met VOM België organiseert. “Dat deze strategie zijn vruchten afwerpt, blijkt uit de cijfers die een zeer duidelijke stijging aanduiden zowel qua oppervlakte als qua aantal exposanten.”

De negende editie van Eurofinish pakt komend najaar uit met de volgende thema’s:

– Corrosieweerstand: innovatie met het oog op duurzaamheid

– Materiaaltechnologie: aandacht voor functionele en slimme materiaaltoepassingen

– Valorisatie en duurzaamheid: balans tussen techniek en milieu

– Precisie & engineering: gezamenlijke evolutie en ontwikkeling

– Toekomstgerichtheid: kennis en kunde onder één dak verzameld

Trekpleisters zullen zijn een Informatie-eiland met alle info over oppervlaktebehandeling in België en over VOM en het VOM-dorp. Dit is de plek voor kleine bedrijven die lid zijn van de Belgische VOM en voor alle labo’s en O&O-afdelingen van hogescholen en universiteiten, collectieve onderzoekscentra die fundamenteel en praktijkgericht onderzoek verrichten in oppervlaktebehandeling. Drie dagen lang ontdekt de bezoeker er talrijke specialisaties en onderzoeksprojecten.

Verder is er een innovatieroute. Tijdens een uitgestippelde wandeling langs de geselecteerde standen maken alle bezoekers kennis met veelbelovende innovaties in oppervlaktebehandeling. Tijdens de beurs worden verder tal van seminars georganiseerd waarin de nieuwste trends en ontwikkelingen worden belicht.
Dat productdesign een steeds belangrijkere plaats krijgt in het ontstaan van nieuwe producten, is absoluut zeker. Steeds meer eigenschappen moeten in één materiaal samen gebracht worden. Via demonstraties van exposanten op de beursvloer wordt het antwoord van de coatingtechnologie gegeven.