Vos Rotating reviseert hoofdkoelwaterpomp in 3 weken

0
336

Vos Rotating heeft veel expertise op het gebied van het reviseren van hoofdkoelwaterpompen. Hierdoor mocht het bedrijf onlangs een mooie klus klaren voor GDF Suez Energie Nederland (Electrabel Nijmegen – Gelderland-centrale).

Het betrof het reviseren van een Stork BPV180-IV-220. De lengte van deze pomp is 15 meter en hij heeft een gewicht van 27 ton. De scope bestond uit: demontage pomp & elektromotor; revisie, inclusief machinale bewerkingen; levering materiaal en montage & inbouw.

Nadat de pomp was uitgebouwd, is de hoofdkoelwaterpomp met speciaal transport vervoerd naar de werkplaats van Vos Rotating in Appingedam. Hier is de pomp geheel gedemonteerd en aansluitend zijn de volgende machinale bewerkingen uitgevoerd: bewerken as- & lagerbussen; de lagerboring in het persdeksel is vanwege zware schade vernieuwd; de schade aan de pompwaaier is hersteld door middel van oplassen en bewerken. Na het uitvoeren van deze werkzaamheden is de pomp samengebouwd, gecoat en vervolgens ingebouwd op locatie. Na inbouw zijn de pomp, tandwielkast en elektromotor uitgelijnd. De totale doorlooptijd tussen uitbouw en inbouw bedroeg slechts 3 weken. En na afronding van het werk is een uitgebreide fotorapportage uitgebracht aan GDF Suez

Vos Rotating is deelnemer aan TIV Hardenberg 2012.

Vos Rotating

Standnummer 206