Vostermans verkoopt tooling en protyping activiteiten aan Modec

0

Vostermans Companies in Venlo gaat haar tooling and prototyping activiteiten verkopen aan Modec in Belfeld. Vostermans wil zich concentreren op de kerntaken ventilatoren en aluminium gietwerk. Voor Modec betekent de overname een uitbreiding van haar portfolio en versterking van haar marktpositie. Beide ondernemingen willen de overname uiterlijk in augustus effectueren.

Algemeen directeur Henk Vostermans van Vostermans Companies zegt blij te zijn in Modec een goede partij te hebben gevonden voor het verder ontwikkelen van de tooling and prototyping activiteiten. “De ontwikkeling bij tooling and prototyping heeft zich in gespecialiseerde zin steeds verder verdiept. Daardoor vonden we de tijd rijp te kijken naar een omgeving waarin de verdere groei van deze activiteiten beter zou passen. Dat, gecombineerd met onze wens om uit te breiden in ons complex in Venlo, heeft tot dit besluit geleid. Aan de andere kant heeft Modec een brand gehad en is men op zoek naar nieuwe huisvesting.

Mede-eigenaar Frank Kuntzelaers van Modec licht toe dat door de overname van de activiteiten een verbreding in het aanbod naar zijn klanten toe mogelijk wordt. “De activiteiten van Vostermans zijn een perfecte aanvulling op ons huidige portfolio. Het zorgt daardoor voor een stevig fundament voor een verdere continuering van onze activiteiten.”

Het is de bedoeling dat Modec na de overname een meerderheidsbelang zal krijgen en de dagelijkse directie van de activiteiten op zich gaat nemen. Vostermans Companies blijft via een minderheidsbelang aan de onderneming verbonden.

De nieuwe onderneming gaat zich bezig houden met het produceren van modellen, onder andere voor gieterijen, en tevens met het fabriceren van prototypes en functionerende handmodellen voor de kunststof spuitindustrie en de designwereld. Ook omvat het de productie van vormen en (meet)mallen voor o.a. de polyester- en vacuümvormindustrie.