Vulka breidt uit met RVS-techniek

Vulka in Veenendaal heeft het bedrijf SRT (Stainless RVS Techniek) uit Ede overgenomen. Dit betekent dat RVS-techniek het vierde onderdeel van Vulka is geworden, naast de rem & frictie service, de bos & tuin service en de liftveiligheidsproducten.

Alle machines van SRT, waaronder een grote kantbank, een knipmachine en diverse lastafels, zijn inmiddels verhuisd naar de vestiging van Vulka in Veenendaal. Ook de vier medewerkers van SRT werken daar nu. Het bedrijf is voortgezet onder de naam Vulka RVS-techniek.

Beide bedrijven hadden al een zakelijke relatie met elkaar. Vulka was met een bestelling voor RVS remdelen ooit de eerste klant van SRT. Vulka-directeur Maxim Veenendaal is zo’n 15 jaar geleden met zijn bedrijf begonnen, maar zijn ‘roots’ liggen eigenlijk in de metaal. Hij wilde dan ook heel graag iets in de techniek doen. Bovendien wilde hij zijn bedrijf uitbreiden. De eigenaar van SRT wilde eigenlijk wel van zijn bedrijf af en zo vonden de twee elkaar in de overname. Voor Vulka betekent dit een belangrijke uitbreiding. Het personeelsbestand is daarmee gegroeid naar twintig personen. Maar belangrijk is vooral dat de basis van Vulka is verbreed met een onderdeel dat prima functioneert en dat bovendien perspectief biedt op groei.

Goede aanvulling

“RVS-techniek past heel goed bij ons”, zegt Chris Smit van Vulka. “Het is echt een aanvulling op onze overige activiteiten. De productie van RVS onderdelen die tot voor kort moest worden uitbesteed, kunnen we nu in eigen beheer doen.”

Daarbij gaat het niet alleen om RVS remdelen, maar bijvoorbeeld ook om hekwerken voor de liftveiligheidsproducten. Maar RST heeft veel meer in haar mars. Het ontwerpt, produceert en verkoopt RVS producten en ontwikkelt tevens winkel- en interieurbouwconcepten. Tot het productiepakket behoren met name trappen en balustrades, hekwerken en leuningen, luchtgordijnen, interieurbouw en toegangspoorten voor tal van verschillende branches. Dat zijn allemaal maatwerk producten, die met veel vakkennis en ervaring worden vervaardigd uit hoogwaardige materialen en die hun weg vinden naar zowel de particulier en de industrie als de overheid. Klanten kunnen met hun opdrachten voor onderdelen of halffabrikaten terecht met compleet uitgewerkte ontwerpen of een miniatuur uitvoering. SRT – voortaan dus Vulka RVS-techniek – voert de order vervolgens van A tot Z uit, tot en met de montage op locatie aan toe. “Er ligt hier een markt voor ons open”, aldus Smit. “Een grote kracht van de overige Vulka-activiteiten is dat we altijd heel snel kunnen reageren. Dat zal bij de RVS-techniek ook zo zijn.”

Overige onderdelen

De voornaamste activiteit van Vulka Rem- & Frictieproducten is het vulkaniseren van machineonderdelen ten behoeve van remmen, koppelen, slipcontrole et cetera. Ook kan Vulka bestaande remdelen reviseren zoals oude rembanden, remschoenen, remblokken, remsegmenten en koppelingsplaten. Het bedrijf levert ook complete nieuwe remdelen.
De Bos & Tuin afdeling onderhoudt park- en tuinmachines en adviseert bij de aanschaf van nieuwe machines. Een machine die het momenteel goed doet is de processierupsmachine. Dit is een mobiele afzuigmachine voor de bestrijding van de steeds verder oprukkende eikenprocessierups, die door Vulka zelf is bedacht en gebouwd.

Het onderdeel liftveiligheidsproducten tot slot maakt SEF arboproducten voor liften.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

TechnishowNieuws

Prodec live in actie op ESEF

24-08 Tijdens ESEF Maakindustrie zijn de superieur verspanende eigenschappen van Prodec live te zien op…

Plaatbewerking

Romonta snijdt in eigen huis, met eigen stikstof

18-08 Romonta – opgericht in 1978 – is hoofdzakelijk actief in de voedingsmiddelenindustrie. Het bedrijf…

Materialen

FDP houdt webinar over verwerken RVS

27-06 In navolging van de serie over het verwerken van staalproducten (Normen en Waarden, Scheiden…

Plaatbewerking

De lat ligt hoog bij Dumaco Varsseveld

21-06 In een modern bedrijfspand met opvallend veel licht beschikt Dumaco Varsseveld over een groot…

Plaatbewerking

Bij Dinnissen gaan alle RVS uitslagen door de Lissmac’s

08-06 Dinnissen ontwikkelt, produceert en installeert complete systemen voor procestechnologie. Deze worden over de hele…

Verspanen

Consumptie duurzaam roestvast staal groeit

02-02 De duurzame kwaliteiten zijn samen met de veelzijdigheid van RVS (dankzij de corrosiewerende eigenschappen)…

Plaatbewerking

Sterke groei door focus op RVS en gericht investeren

15-12 Jansen is rond de eeuwwisseling begonnen als lasbedrijf. In 2006 nam hij zijn eerste…

Plaatbewerking

Productiviteitswinst met nieuwe laser en software

21-10 Vlonder Plaatwerk is een toeleverancier die op klantspecificatie producten in staal, RVS en aluminium…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen