Wat kun je nou het beste doen met het bewerken van duplex?

Ik zit met een probleem, dat volgens mij wel op te lossen is. We moeten een 1,5 draad op een asje rond 20 snijden, maar de platen worden opgevreten! Nu is mijn vraag: wat kun je nou het beste doen met het bewerken van duplex?

Geen beschrijving

Antwoord 1
Eerst is belangrijk te weten wat voor duplex het is, bijvoorbeeld 1.4462 of een andere soort. Ook erg belangrijk is de snijsnelheid Vc. Als dit te laag is ontstaat er opbouw snijkant en die gaat je platen kosten. Verder zijn de volgende aspecten ook belangrijk: invoermethode, gemodificeerd flank aanzet; aantal stappen per snede (spaandoorsnede constant houden); koelemulsie zo vettig mogelijk maken, 10% is geen uitzondering, hoe vetter hoe beter; Gebruik scherpe snijkanten, als je gecoat wisselplaten gebruikt, gebruik dan wel PVD gecoat platen; als je genoeg posities hebt in de turret kan het groot voordeel hebben om het schroefdraad eerst voor te sneden met 1 beitel en dan na sneden met een andere beitel; wissel op tijd je voordraai en nadraai gereedschappen, als die te stomp zijn zou het materiaal verstevigings verschijnselen tonen wat funest zou zijn voor jouw schroefdraad bewerking.
Als je grote aantallen moet maken en je hebt een draad uitloop, kun je gaan kijken naar schroefdraad wisselplaten met dubbele tanden bijvoorbeeld Twinthread van Seco Tools. Door deze technologie toe te passen is het aantal passen dat je moet maken gehalveerd. Dus je snijkant is korter in snede (standtijd verhogen) en het aantal passen is gehalveerd, wat een productiviteitsverhoging geeft.

Antwoord 2
Is rollen geen optie?

Het werk is af, het was een hele klus, maar ik zal er de volgende keer aandenken Bedankt!

Ook een praktische vraag over verspanen?
Ga dan naar het verspanersforum.

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

19/10/2020

Veel investeringen in de plaatbewerking

X