WD-40 komt met smeermiddelen, reinigers en kruipolie

0

Als aanvulling op de multispray brengt WD-40 Company binnenkort speciale producten voor industrieel gebruik op de markt. De productreeks onder de naam Blue Works bestaat uit smeermiddelen, reinigers en een kruipolie.

Tijdens de Demoweek Ede-Veenendaal (15 tot en met 18 maart) is WD-40 present bij Mitutoyo om informatie te geven over de nieuwe producten, die vanaf april verkrijgbaar zullen zijn.

De smeermiddelen uit de Blue Works serie bestaan uit een multispray met PTFE, siliconenspray, high performance PTFE smeerspray, droogsmeerspray met PTFE en universeel lithium spuitvet. De reinigers uit een universele industriële reinigingsspray en een contactspray. Daarnaast bestaat de serie uit de kruipolie Penetrant.

WD-40 noemt Blue Works een perfecte aanvulling op de multispray WD-40 Smart Straw, die het onderhoud van gereedschap en machines gemakkelijker maakt. Met behulp van deze gepatenteerde sproeikop kunnen met de multispray zowel grote oppervlakken worden behandeld en kan ook gericht worden gespoten: snel, schoon en zelfs op kop. WD-40 heeft vijf functies: het is roestoplosser, smeermiddel, contactspray, corrosiebeschermer en onderdelenreiniger in één. Door zijn extreme capillaire werking verspreidt WD-40 zich snel onder roestlagen en maakt op deze manier ook vastzittende onderdelen op moeilijk toegankelijke plekken in een handomdraai los. Een dunne achterblijvende laag voorkomt bovendien nieuwe corrosie en zorgt voor duurzame beweeglijkheid van mechanische elementen. Naast roest verwijdert WD-40 ook hardnekkige vuil- en lijmresten en is daarom een uitstekend reinigingsmiddel. In de elektronica en elektrotechniek wordt WD-40 bovendien gebruikt als contactspray. Preventief zorgt het hulpmiddel ervoor, dat de (gebruiks-)waarde van machines en gereedschap ook op de lange termijn gewaarborgd blijft.