Wederom nieuwe Haas Factory Outlets

Afgelopen voorjaar heeft Haas Automation nieuwe HaasFactory Outlets (HFO’s) in vier landen geopend. De eerste van deze nieuwe HFO’s opende zijn deuren in Løsning, Denemarken en is eigendom van en wordt gerund door Edströms, Haas-distributeur voor Zweden.

Tijdens de plechtige opening zei Michael Henriksen, sales manager bij Edströms Vaerktöjsmaskiner ApS: “We zijn erg blij dat we de nieuwste Haas-producten nu ook aan Deense bedrijven kunnen tonen en hen kennis laten maken met de kwalitatief zeer hoogwaardige service en ondersteuning voor Haas-machines. Edstr.ms heeft een succesvolle HFO opgebouwd in het Zweedse Jönköping,. We willen hier in Løsning, Denemarken, hetzelfde doen.”

Kort daarna opende Teximp International in Sofia, Bulgarije, en Belgrado, Servië, de tweede en derde nieuwe HFO van de maand. HFO Bulgaria heeft een showroom van 250 m2 en die van HFO Serbia and Montenegro is 500 m2 groot. Beide HFO’s beschikken over ruime trainingsfaciliteiten, zijn uitgerust met o.a. stand-alone Haas CNC besturingen. Beide beschikken bovendien over ruime onderdelenvoorraden. CEO Gene Haas reisde vanuit het hoofdkantoor van Haas Automation in Californië naar Europa om de evenementen in Servië en Bulgarije bij te wonen. Op de beide evenementen tezamen waren meer dan 300 genodigden aanwezig.

De laatste opening vond eind mei plaats in Kiev, Oekraïne. Deze HFO is tegelijkertijd ook een Haas Technical Education Centre (HTEC) dat wordt gerund door de locale  Haas distributeur. De nieuwe HFO is gevestigd op het terrein van het Polytechnisch Instituut van Kiev van de Nationale Technische Universiteit van Oekraïne (NTUU KPI) en is de eerste HFO in de hoofdstad van het land. Omdat tijdens dit evenement zowel de HFO als het HTEC officieel werden geopend, werd het bijgewoond door overheidsfunctionarissen en vertegenwoordigers van lokale productiebedrijven.

Alain Reynvoet, algemeen directeur van Haas Automation Europe benadrukte de perfecte timing van de oprichting van deze nieuwe HFO’s. “Verwacht wordt dat deze regio’s een aanzienlijke groei zullen doormaken in de komende jaren. De doelstelling van Haas is om verder te bouwen aan een sterke verkoop- en serviceorganisatie tot in de verste uithoeken van Europa. Dat zorgt er niet alleen voor dat klanten gemakkelijk onze producten kunnen kopen, het geeft ze ook de gemoedsrust dat er indien nodig snel een servicetechnicus kan langskomen.”

Haas machines worden in Nederland verkocht door Haas Factory Outlet in Vianen, onderdeel van Landré.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Personeel en Opleiding

Maatwerk opleidingen voor elke verspaner

07-11 Deze opleidingen zijn speciaal ontwikkeld voor mensen die willen studeren waar en wanneer ze…

Verspanen

Specials Verspanen & Plaatbewerking op de agenda

14-09 Nu na de AMB en de EuroBLECH ook de METAVAK definitief is verplaatst naar…

Verspanen

Tim Wentink versterkt redactie MetaalNieuws

25-08 Tim Wentink is al vele jaren als journalist, technisch schrijver en contentmaker actief in…

Verspanen

Veelzijdige opties diepere steekbewerkingen

12-02 Dormer Pramet heeft zijn assortiment afsteek- en insteekbewerkingen met diverse belangrijke gereedschappen uitgebreid. Dit…

Verspanen

Open huis Cazeneuve

31-01 Cazeneuve, de Franse producent van draaibanken, opent op 5 en 6 februari haar deuren…

Verspanen

Staalfabriek bespaart 35.600 euro per jaar met betere lagers op freesmachines

29-01 Na aanhoudende problemen met de lagers van een belangrijke freesmachine, wendde een staalproducent zich…

Verspanen

Gietijzer draaien

28-01 Tungaloy Benelux introduceert wisselplaten in de keramische kwaliteit TZ120 voor het draaien van gietijzer…

Verspanen

Aluminium voorbewerken met hoge snelheid

14-01 De KOR 5 volhardmetalen frees is de nieuwste ontwikkeling van Kennametal op het gebied…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen