Weiss komt met machines voor plaatbewerking naar Europa

De Chinese machineproducent Weiss grijpt de EMO in Hannover aan om haar programma met plaatbewerkingsmachines op de Europese markt te lanceren. Weiss is in Europa al een aantal jaren actief met draai- en freesbanken en boormachines.

“Weiss is mijn toekomst”, zegt Robert Giesen van Rogi Trading Holland in Mierlo, die het Chinese merk in Europa vertegenwoordigt. Giesen zal samen met Weiss directeur Michael Wei op de EMO staan. Giesen informeert de Europese klanten, Wei neemt de niet-Europeanen voor zijn rekening.
Weiss heeft gekozen voor een stand in hal 14, de hal waar het accent ligt op machines voor plaatbewerking. In totaal worden er vijf machines gedemonstreerd, waaronder drie voor plaatbewerking: een motorische 3- rollenwals, die platen van 2 mm dik kan bewerken, een kantbank (30 ton perskracht en een werklengte van 1600 mm) en een hydraulische zetbank, die platen tot 4 mm kan zetten. “We kiezen bewust voor enkele kleinere machines, omdat we daarvoor een gat in de markt zien”, aldus Giesen. “Met name de kleinere metaalbewerkers hebben hiervoor belangstelling. Maar ons plaatbewerkingsprogramma omvat ook grote machines. Weiss produceert bijvoorbeeld kantbanken tot 300 ton.”
Eveneens zal een bandschuurmachine voor pijpmateriaal en een draaibank WM290V-F met doorlaat van 38 mm en met automatische langs- en dwarsvoeding worden getoond. Rogi Trading heeft meerdere van deze draaibanken op voorraad. “Vooral die grote doorlaat is bijzonder”, zegt Giesen. “Dat heeft de concurrentie niet. Een doorlaat van 26 mm is over het algemeen gebruikelijk bij vergelijkbare modellen. Maar het accent ligt op de EMO vooral op de plaatbewerkingsmachines. Daar gaan we meer bekendheid aan geven.”
Giesen is met Rogi Trading afgelopen voorjaar verhuisd van Helmond naar Mierlo, waar hij beschikt over een mooie hal voor de machinevoorraad en een kantoorruimte. Door groei kon hij in Helmond niet langer uit de voeten. Naast het merk Weiss voert Rogi Trading onder meer ook CIATA (compressoren, persen en lasmachines), Euroboor (magneetboormachines) en een lijn hoogwaardige metaalzaagbanden, die onder de eigen merknaam Rogi wordt verhandeld.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Spaanse grootformaat freesmachines Correa prachtige aanwinst voor Dormac

25-05 Met ruim 5.400 geïnstalleerde machines is Nicolás Correa een toonaangevende fabrikant van grootformaat freesmachines.…

Verspanen

Hartford freesmachines vormen basis voor succes Herikon in technische kunststoffen

25-04 Herikon is een internationale producent van polyurethaan vormdelen voor diverse industriële markten. De polyurethanen…

Verspanen

Gereedschapskrimp- en voorinsteltechnologie maakt automatische draaibanken productiever

02-02 Een van de nieuwste producten in het Dental Direkt-portfolio is het DD Solid Connect…

Verspanen

Staalfabriek bespaart 35.600 euro per jaar met betere lagers op freesmachines

29-01 Na aanhoudende problemen met de lagers van een belangrijke freesmachine, wendde een staalproducent zich…

Verspanen

Nieuw hoofdkantoor voor Style CNC Machines

19-11 Style CNC Machines gaat verhuizen naar een andere locatie. Het bedrijf uit Bunschoten-Spakenburg heeft…

Werkplaatstechniek

Hefmagneet met ingebouwde batterij en RC-afstandsbediening

25-10 I.O.T. Magnetics presenteert de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van magnetisch heffen en klemmen…

Plaatbewerking

Pasterkamp showt fiberlaser

12-03 Pasterkamp Metal Sheet Solutions grijpt de TechniShow aan om de bezoekers een indruk te…

TechniShow-Esef 2018

Dormac showt totaaloplossingen

06-03 Met een uitgebreid leveringsprogramma voor verspanende bewerkingstechnologie, ondersteund door vergaande proceskennis en hoogwaardige service,…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen