Wereld kan niet zonder kunststof en rubber

Een wereld zonder kunststoffen en rubbers? Onmogelijk, ondenkbaar. Een TIV zonder kunststoffen en rubbers is dat eveneens. Op deze pagina’s een kort overzicht van een aantal exposanten, die dagelijks met deze materialen in de weer zijn.

ARE
ARE (Algemene Rubberindustrie Eindhoven) is leverancier van een groot aantal materialen en producten, zoals celrubber, schuimen, mosrubber, plaatrubber, vloerrubber, sponsrubberprofielen, rubberprofielen, carrosserieprofielen, vormwerk en slangen. Hiermee richt het bedrijf zich op klanten in diverse takken van de industrie, onder andere metaal, hout, machinebouw, luchtbehandeling, offshore, kartonnage, kunststof, beglazing en chemie. ARE levert verschillende kwaliteiten schuimen, celrubbers en massiefrubber stroken, eventueel voorzien van een zelfklevende tape op rol of haspel. Het bedrijf beschikt over een groot aantal stansmachines en stansautomaten. Met stansmessen kunnen vrijwel alle soorten materialen van kleine tot grote series eventueel voorzien van een zelfklevende folie gestanst worden. ARE beschikt over een computergestuurde snijtafel met een snij-oppervlak van 3000 x 1500 mm. Middels een oscillerend mes kunnen materialen gesneden worden en bepaalde kwaliteiten tot maximaal 100 mm dikte. Deze productiemethode is geschikt voor prototypes en kleine tot middelgrote series, omdat er geen investeringen zijn voor matrijzen of stansmessen. Ook levert ARE specials. Hierbij verzorgt het bedrijf middels diverse conventionele bewerkingen (onder andere zagen, snijden, schuren en slijpen) prototypen en kleine tot middelgrote series voor uiteenlopende toepassingen.
Standnummer 165

Else Groep
Op stand 217 is de Else Groep te vinden. Met haar dochterbedrijven De Wit Plastic, Else Plastic Industrie en Proproduct is de groep in staat om het hele traject van productontwikkeling tot en met het leveren van compleet geassembleerde producten voor derden te leveren. Else Plastic is een spuitgietbedrijf gespecialiseerd in serieproductie van technisch hoogwaardige kunststof spuitgietproducten. Het bedrijf adviseert en ondersteunt klanten vanaf het eerste ontwerp tot aan de productie en assemblage. De Wit Plastic is een spuitgietbedrijf gespecialiseerd in massaproductie van technisch hoogwaardige kunststof spuitgietproducten, dat eveneens adviseert en ondersteunt vanaf ontwerp tot aan productie en assemblage. Naast technische toelevering brengt Else een gespecialiseerd assortiment van kinderveilige sluitingen en caps & closures op de markt. Proproduct is het ontwerpbureau, dat tevens voor de realisatie van producten zorgdraagt. Een creatief team met veel technische kennis ontwikkelt samen met de klanten innovatieve producten, die goed te realiseren zijn.
Standnummer 217

Formit
Formit houdt zich bezig met het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van producten uit kunststof plaatmateriaal. Het grote voordeel van de technologie van Formit is dat er geen gebruik hoeft te worden gemaakt van kapitaalintensieve mallen of matrijzen. De producten die het in Valkenswaard gevestigde bedrijf ontwikkelt en produceert zijn in twee groepen te verdelen. De eerste is kunststof. Dit betreft unieke klantspecifieke kunststof behuizingen, eventueel gecombineerd met metaal. Deze worden gemaakt van thermoplasten, verkrijgbaar in verschillende diktes en kleuren. Hiermee richt Formit zich op de volgende markten: elektronisch, medisch, machinebouw en apparatenbouw. De tweede groep is Hylite, waarmee de markten voor kantoorartikelen, ergonomische producten en meubilair worden bediend. Hier betreft het exclusieve designproducten van superlicht aluminium sandwichmateriaal.
Standnummer 130

Mafa Plastics
Mafa Plastics maakt onder andere onderdelen voor speelautomaten, offshore industrie, instrumenten voor flight simulators, instrumenten en technische onderdelen voor de jachtbouw en weeg- en snijmachines. Het bedrijf bestaat uit twee totaal verschillende afdelingen: de gereedschapmakers/matrijzenbouwers (metaal) en de spuitgietafdeling (plastics). Deze combinatie heeft voor de klant het voordeel dat alles overzichtelijk en veilig is. Alles blijft bij Mafa in eigen huis, de klant wordt begeleid van het eerste idee tot aan het eindproduct en heeft daarbij maar één aanspreekpunt. De matrijzenafdeling is gespecialiseerd in het begeleiden en fabriceren van matrijzen. De spuitgietafdeling fabriceert kunststofonderdelen voor vele toepassingsgebieden en in alle soorten kunststof. In seriegroottes van enkele tientallen tot vele tienduizenden en in gewichten per stuk van 1 tot 650 gram.
Standnummer 109

Oortman Rubber
Geen theoretische, maar praktische oplossingen biedt Oortman Rubber in Rhenen. Het bedrijf heeft een grote ervaring in de rubberindustrie en levert celrubber, volrubber, mosrubber, profielen, vormdelen, flexibele spiraal slangen, compensator en lijbaanafdekkingen en balgen. Oortman beschikt over de mogelijkheden om alle producten te voorzien van zelfklevende lagen. Afkorten, stansen, waterstraalsnijden, extruderen en persen kan allemaal. Voor de kunststof producten kunnen naast de profielen en het vormwerk ook vacuümvorm werkzaamheden worden verzorgd, eventueel inclusief een bedrukking.
Standnummer 198

Plastica
De kunststof thermoforming producten van Plastica zijn verwerkt in onder meer automotive, vliegtuigen, vrachtwagens, treinen, bussen en apparatenbouw voor bijvoorbeeld ziekenhuizen, straatverlichting en displays. Plastica (Bergen op Zoom) is op veel plaatsen aanwezig met plastic of kunststof halffabricaten en plastic eindproducten. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van plastic of kunststof producten vormen. In allerlei maten en kleuren, voor diverse toepassingen en in oplages van 1 tot 100.000 stuks. De kernactiviteit is het thermovormen of thermoforming en het frezen van klantspecifieke producten uit kunststof plaat. De activiteiten zijn vacuümvormen, thermovormen of dieptrekken, drapeforming of draperen, persen, buigen, zetten, 5-assig frezen, overige verspanende technieken, assembleren van kunststof of plastic producten, modellen- en matrijzenmakerij, prototype of rapid prototyping.
Standnummer 169

Sico
Het Duitse bedrijf Sico is producent van rubber en kunststof producten en wordt in Nederland vertegenwoordigd door accountmanager Benelux Wim van Zijl. Hij is al jaren exposant op TIV Gorinchem. Sico produceert eindproducten. Vormartikelen (gevormde stukken) en rubber profielen (extrusiewerk) vormen de kernactiviteit. Omdat daar soms wel wat vreemde delen aan zitten, biedt Sico ook andere producten aan, zoals gestanste delen. “Onder andere modulebouwers zijn mijn klanten”, zegt Van Zijl. “We hebben een enorm gespreid klantenbestand. Er is eigenlijk geen branche waaraan ik niet lever. Juist daarom is een toeleveringsvakbeurs als TIV voor Sico ook vaste prik.”
Standnummer 123

SPF Plastics
SPF Plastics (Stichtse Plastic fabriek) is een middelgrote producent van kunststof spuitgietprodcuten. Het familiebedrijf, waar inmiddels de derde generatie aan het roer staat, is gespecialiseerd in het spuitgieten van oneindig veel producten uit kunststof.
SPF spuitgiet kunststof verpakkingen, huishoudelijke artikelen, medische disposables en compacte technische artikelen. Deze producten worden uit de meest uiteenlopende kunststof materialen vervaardigd. Ook het bedrukken/ assembleren behoort tot de mogelijkheden. Het productgewicht kan variëren van 1 tot en met 1000 gram. Voor het oplossen van ecologische behoeften van klanten gebruikt SPF Plastics de bio afbreekbare basispolymeer EcoPure. De bio-afbreekbare plastic oplossingen met behulp van EcoPure, zijn volledig biologisch en niet destructief voor het milieu.EcoPure is ontworpen om te verwerken met de volgende materialen; polystyreen (PS), polypropyleen (PP), polyethylene terephthalate (PET), polythyleen (PE). EcoPure producten kunnen worden hergebruikt en tevens worden gerecycled. De kunststof producten vervaardigd met EcoPure, kunnen zonder enige aanpassing aan de spuitgietmachines en de matrijzen, verwerkt worden.
Standnummer 200

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Verspanen is een taal

15-11 Seco Tools Benelux besteedt veel aandacht aan het opleiden van klanten. Patrick de Vos,…

Toeleveren

Onze knowhow gaat verder dan de bodem

15-11 De Plaatijzerindustrie is al vele jaren een bekende verschijning op de TIV-vakbeurzen. De bezoekers…

Toeleveren

Elmec klaart zware klus

15-11 Elmec heeft afgelopen zomer een 200 ton dubbelliggerbovenloopkraan geïnstalleerd bij de  SIF Group in…

Toeleveren

Nieuwe aanwinst HFI

14-11 HFI in Groenlo heeft geïnvesteerd in een tweede Nakamura-Tome WT-250II. Dit is een multi-turret…

Toeleveren

Beelen Techniek: klein bedrijf, groot in kennis en kunde

14-11 Beelen Techniek is een relatief klein bedrijf, waar een prettige familiaire sfeer heerst. En…

Geen categorie

METAVAK mooie aanvulling op TIV

28-08 Een mooie mix van aanbieders van machines, gereedschappen en aanverwante producten en diensten voor…

Algemeen

Gratis entree bij 2 vakbeurzen onder één dak

16-08 Breng op 4, 5 en 6 september een bezoek aan Evenementenhal Hardenberg en maak…

Geen categorie

Goede stemming op TIV Gorinchem

26-01 De toeleveringsvakbeurs TIV Gorinchem, de eerste belangrijke beurs voor de technische industrie in 2012,…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen