Wesealit dicht het af

Een nieuw gezicht op TIV Hardenberg is dat van Wesealit uit Enschede. Het bedrijf is vorig jaar opgericht door Lucien Weegink samen met zijn zoon Mike, en is actief in afdichtingen, mechanical seals en pompen.

Een seal is een belangrijk onderdeel van een pomp. Als hij lek is, kan zo maar de hele fabriek stil staan, weet Lucien Weegink. Voordat hij in augustus 2011 met zijn eigen bedrijf begon, heeft hij bij diverse werkgevers zo’n 20 jaar ervaring opgedaan met seals en pompen in de industrie in de Noord- en Oost-Nederland. “Wesealit is een merkonafhankelijke leverancier. We hebben directe contacten met diverse fabrikanten en kunnen daarom voor alle problemen de beste oplossing bieden. Natuurlijk zijn er wel meer bedrijven die seals leveren, maar wij zijn er heel gericht mee bezig en ook al gedurende lange tijd. Dat onderscheidt ons van de rest.”

Wesealit is actief in diverse industrieën. Logisch, want mechanical seals worden al zeker 65 jaar gebruikt als as afdichtingen in pompen, roerwerken, mixers, reactoren, pulpers, versnijders (koel)compressoren en tal van andere roterende machines. Zo komen Lucien en Mike Weegink onder meer bij klanten in de voedingsmiddelenindustrie, de chemische industrie, de papierindustrie en de waterzuiveringsindustrie. Zij leveren een compleet pakket: nieuwe seals, afdichtingen en pompen, maar Wesealit kan ook zorgen voor revisie en modificatie. “We hebben een netwerk van bedrijven om ons heen, die revisiewerk kunnen verrichten. Zo ontzorgen we onze klanten en bieden we meerwaarde. Daar is grote behoefte aan, want de technische diensten bij veel bedrijven zijn de afgelopen jaren veel kleiner geworden.”

Eerste TIV-deelname
Wesealit is nu een jaar actief en het loopt volgens Weegink perfect. “We hebben een flinke opgaande lijn te pakken. We merken dat bepaalde leveranciers nu ook in ons geïnteresseerd raken, omdat we steeds meer verkopen. Zo werkt dat nu eenmaal.”

Hij weet zeker dat de deelname aan TIV wat gaat opleveren. “Ik heb een goed gevoel bij deze beurs. Twee jaar geleden heb ik hier al eens gestaan in dienst van een ander bedrijf. Er heerst een fijne, rustige sfeer, de stemming is er heel goed. Ik weet dat er ontzettend veel mensen uit Noord- en Oost-Nederland komen. Natuurlijk hoop ik dat heel veel mensen ook even bij ons aan komen wippen.”

Wesealit
Standnummer 516

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Van der Ende Groep completeert directiebezetting

23-02 Van der Ende Groep heeft de afgelopen jaren een forse groei doorgemaakt. Zowel nationaal…

Toeleveren

Drooglopende pompen

02-02 Wilo heeft de serie drooglopende pompen Wilo-CronoBloc-BL uitgebreid waardoor de opvoerhoogten en capaciteiten van…

Toeleveren

Mechanische asafdichtingen KSB

23-04 KSB heeft het omvangrijke programma pompen en afsluiters uitgebreid met de nieuwe mechanische asafdichting…

Oppervlaktetechniek

Pompen en spuitpistolen

14-03 WSB presenteert op MTMS Machineering de nieuwste Wagner pneumatisch bediende dubbelmembraanpomp Topfinish DD10 voor…

Werkplaatstechniek

Ruim 500.000 artikelen in nieuwe webshop Eriks

25-06 Eriks heeft haar nieuwe webshop in Nederland en België gelanceerd. De webshop bevat bij…

Geen categorie

WSB introduceert nieuwe pompen op Surface

04-09 WSB grijpt de deelname aan de vakbeurs Surface aan om, samen met Wagner Zwitserland,…

Geen categorie

Jubileum De Nooij trekt ruim 400 bezoekers

11-04 Het Edese bedrijf De Nooij heeft onlangs haar honderdjarig bestaan gevierd in het Nederlands…

Geen categorie

KSB-pompen leveren water voor Algerije

16-01 KSB levert in opdracht van de nationale Algerijnse watermaatschappij ANBT tien grote waterpompen voor…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen