Widenhorn debuteert op vakbeurs Construction & Shipping

Widenhorn, specialist in productieoptimalisatie met behulp van softwaresystemen voor zowel plaatbewerking, verspanen, kunststofbewerking en houtbewerking, neemt dit jaar voor het eerst deel aan de vakbeurs Construction & Shipping Industry (10 tot en met 12 mei in Evenementenhal Gorinchem).

Anco Euser, directeur van Widenhorn, licht de keuze om op de beurs aanwezig te zijn toe. “Vooral de laatste tien jaar ondersteunen wij meer en meer bedrijven in deze branche. Dagelijks vertrouwen veel bedrijven, werkzaam in de scheepsbouw en constructie, op onze innovatieve software oplossingen voor ontwerpen van producten en optimaliseren van hun machinepark. De Construction en Shipping Industry is een belangrijk platform om onze ontwikkelingen op dit gebied te tonen aan een zo breed mogelijk publiek uit deze branche.”

PROfirst voor CNC-snijmachines

Met de laatste release van PROfirst is verdere verbetering van materiaalbenutting en aansturing van CNC-machines een feit. De nieuwste nestingtechnologie helpt bedrijven nog meer producten uit hun materiaal te halen op een logische en overzichtelijke manier. Op deze manier hoeft de man achter de machine niet te zoeken naar de juiste producten. Veel automatische nestingen moeten later door de werkvoorbereider nog aangepast worden, maar met de nestingen van PROfirst is dit niet noodzakelijk. De werkvoorbereider kan namelijk van te voren aangeven hoe een nesting gemaakt moet worden. De werkvoorbereider bepaalt dus in grote mate de logica van een automatische nesting. De snijtechnologie is in samenwerking met meerdere bedrijven verder geoptimaliseerd. PROfirst maakt een optimale route, waarbij wel rekening wordt gehouden met de warmtespreiding.

PROfirst biedt speciale modulen voor het bevel snijden en inktjet markeren. Steeds meer machines worden hiermee uitgerust. Vooral in de scheepsbouw is het inktjet markeren een belangrijk functionaliteit. PROfirst heeft hier nieuwe mogelijkheden voor gecreëerd, zodat tekeningen uit CAD systemen geen aanpassingen meer behoeven. Alle informatie wordt door PROfirst simpelweg meegenomen.

Veel constructiebedrijven werken met PROfirst vanwege de koppelingen met speciale CAD systemen die gebruikt worden. Deze CAD systemen genereren DSTV bestanden. Alle versies van DSTV bestanden kunnen direct geopend worden door PROfirst. Uniek is de functionaliteit van PROfirst om alle gegevens over te nemen, zoals Materiaal, Type, Dikte, Projectnummer, etc. Daarnaast kan PROfirst ook boorstraten aansturen op basis van DSTV bestanden.

SpaceClaim 2011

SpaceClaim V2011 is uitgebreid met ontwerpmogelijkheden voor plaatbewerking en constructie. Tijdens de beurs lanceert Widenhorn de laatste release van SpaceClaim, waar veel extra plaatwerktechnologie in is geïmplementeerd. Doordat SpaceClaim een Direct Modeling systeem is zonder historie, kunnen engineers eenvoudig aan elkaars project werken. Ze hoeven namelijk niet te zoeken als ze iets willen aanpassen. Ze kunnen simpelweg aanklikken wat ze willen wijzigen en dit direct aanpassen. SpaceClaim beschikt over een eenvoudige interface en behoeft weinig training om goed mee te kunnen werken. Dit in tegenstelling tot de huidige generatie CAD systemen.

Widenhorn staat van 10 tot en met 12 mei op stand 310 tijdens de Construction & Shipping Industry in Evenementenhal Gorinchem. De openingstijden zijn van 13.00 – 21.00. Naast PROfirst en SpaceClaim toont Widenhorn ook: LogiTRACE voor het maken van verloopstukken, LogiTOLE voor de optimalisatie van knipscharen, LogiBARRE voor de optimalisatie van zaagstraten, AutoPOL voor de aansturing van kantbanken en Edgecam voor de aansturing van draaien, frezen en draaifrezen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Hypertherm presenteert nieuwe functies in ProNest 2021

03-06 Hypertherm, fabrikant van industriële snijsystemen en software, heeft ProNest 2021 uitgebracht. De nieuwe release…

Automatisering

Hypertherm biedt nestingsoftware aan op abonnementsbasis

23-10 Hypertherm, fabrikant van industriële snijsystemen en-software, heeft de abonnementsprijzen bekendgemaakt voor ProNest LT CAD/CAM…

Verbinden

Inspectie gaat laswerkzaamheden op tankschepen controleren

12-04 Op tankschepen worden onder risicovolle omstandigheden werkzaamheden uitgevoerd, zoals bijvoorbeeld laswerkzaamheden in besloten ruimtes.…

Automatisering

WiCAM neemt CAM-activiteiten ISD Benelux over

06-08 De activiteiten van WiCAM CAD/CAM in de Benelux zijn per 1 juli overgenomen door…

Automatisering

JETCAM Gebruikersdag bij Widenhorn

19-02 JETCAM International heeft hard gewerkt aan de nieuwste versie van JETCAM Expert V18. In…

Geen categorie

Optimaal nesten van schaar- en zaagmachines

12-02 LogiTOLE & LogiBARRE zijn gebruiksvriendelijke, geavanceerde nestingprogramma’s voor het optimaliseren van scharen en zaagmachines.…

Automatisering

ATS neemt verspanende activiteiten van Widenhorn over

20-10 De verspanende activiteiten van de Widenhorn Groep in Rhoon, onder meer reseller van de…

Bedrijf en Economie

Onderzoek naar recycling slooprijpe boten

29-07 De branchegroep Nederlandse Jachtbouw Industrie (NJI) start samen met twee bedrijven deze zomer een…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen