Widenhorn demonstreert 3D printen

Widenhorn heeft haar activiteiten uitgebreid met een brede oplossing in 3D printers. De combinatie met CADCAM zorgt ervoor dat Widenhorn bedrijven optimaal kan informeren over Rapid Prototyping en Rapid Manufacturing. Op METAVAK zal Widenhorn bezoekers informeren over alle mogelijkheden en is er zelfs een 3D printer in actie.

horn voor verschillende markten, van zelfbouw tot industrieel. Deze printers geven ontwerpers en ingenieurs de mogelijkheid hun ontwerpen snel en goedkoop realiteit te maken zodat deze gebruikt kunnen worden als ondersteuning bij communicatie of getest kunnen worden voordat zij in productie worden genomen.

V-Flash – Industriële oplossing
De V-Flash is een betaalbare, compacte 3D printer die producten van een hoge kwaliteit maakt. De printer stelt de gebruiker in staat om direct na het ontwerpen het fysieke product te creëren, zonder dat er mallen gemaakt hoeven te worden of diverse machines ingesteld moeten worden. Het ontwerp kan simpelweg naar de printer gestuurd worden en het product wordt gefabriceerd.
De producten worden door de V-Flash gemaakt in kunststof, dat na het printen geschikt is voor verdere bewerkingen. Dit maakt de V-Flash geschikt om snel prototypes te maken, die moeten worden getest op uiterlijk, ergonomie en pas- en meetwerk.

De V-Flash kan ingezet worden voor vrijwel elk soort prototypes en is onder andere geschikt voor de volgende toepassingen: concept modellen, modellen ter ondersteuning van communicatie, vorm en passing validatie, assemblage testen, functionele testen, ergonomische testen, samenstellingstesten, architectonische modellen, artistieke modellen en medische modellen

3D touch printer
De 3D Touch printer biedt bedrijven en consumenten de mogelijkheid om hun ontwerpen snel werkelijkheid te laten worden tegen een lage prijs. De printer fabriceert de producten van ABS of PLA in diverse kleuren. Het is ook mogelijk om de producten op te bouwen in diverse kleuren als er gebruik wordt gemaakt van een printer met twee of drie koppen.
Mogelijke toepassingen van de printer zijn: concept modellen, modellen ter ondersteuning van communicatie, artistieke modellen, speelgoed en functionele producten.

Rapman 3D printer
De Rapman 3D printer is een goedkope 3D printer die als bouwpakket wordt geleverd, waarbij er gekozen kan worden in de mate waarin het pakket is voorbewerkt. De printer fabriceert de producten van ABS of PLA in diverse kleuren. Het is ook mogelijk om de producten op te bouwen in diverse kleuren als er gebruik wordt gemaakt van een printer met twee koppen.

Widenhorn is al bijna 30 jaar specialist in productieoptimalisatie met behulp van CADCAM, DNC, Monitoring, Verificatie, Simulatie en Gereedschapsbeheer voor zowel verspanen, plaatbewerking, kunststofbewerking als houtbewerking. Op de stand zijn naast de 3D printers daarom tevens de nieuwste releases te bekijken van de volgende oplossingen: Edgecam (CADCAM voor draaien en frezen), PartMaker (CADCAM voor (lang)draaien), SpaceClaim (3D Direct Modeling), FASys (Gereedschapsbeheer), Seiki (DNC, Planning en Monitoring), Vericut (Verificatie en optimalisatie), PROfirst (CADCAM & Calculatie voor Snijmachines), JETCAM (CADCAM voor complete plaatbewerking), AutoPOL (CADCAM voor kantbanken), LogiTRACE (Uitslagen voor plaatbewerking), LogiTOLE (Optimalisatie van rechthoekscharen), LogiBARRE (Optimalisatie van zaagmachines)

METAVAK Gorinchem 2011, standnummer 268

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

METAVAK Gorinchem

Style CNC Machines verbreedt aanbod

28-10 Style CNC Machines produceert al vele jaren CNC draai- en freesmachines voor de productie…

METAVAK Gorinchem

Complete werkplaatsinrichting onder één dak bij Huvema

28-10 Goede prestaties beginnen met een professionele werkplaats. Onder dat motto heeft Huvema in Veghel…

METAVAK Gorinchem

Draaien en frezen met Haas

28-10 Haas Factory Outlet, de Nederlandse vertegenwoordiging van Haas Automation, presenteert de draaimachine ST-25Y met…

METAVAK Gorinchem

Eerste Doosan VCF850 multi-purpose machinecenter bij TMB De Jong

28-10 Technisch Metaal Bedrijf De Jong in het Friese Wommels heeft deze zomer het eerste…

METAVAK Gorinchem

Landré en Fanuc: slimme productie oplossingen

28-10 Landré  zal  samen met Fanuc onder meer het Robodrill bewerkingscentrum met vijfde  as, een…

METAVAK Gorinchem

Dormac’s meest verkochte allround draaimachine

28-10 Dormac CNC Solutions, dat de verkoop en service van diverse merken draai- en freesmachines…

METAVAK Gorinchem

Zetbank of kantpers? Jörg helpt bij keuze

24-10 Jörg Machines uit Dodewaard presenteert de Toskar Masterfab kantpers (3100 mm x 135 ton)…

METAVAK Gorinchem

Hevami showt compacte langbandschuurmachine

24-10 Hevami oppervlaktetechniek introduceert een compacte langbandschuurmachine van het fabricaat Kuhlmeyer. Deze Duitse machinebouwer brengt…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen