Widenhorn workshop Gereedschapbeheer op herhaling

0
240

Achttien metaalbewerkingsprofessionals hebben donderdagmiddag 17 februari in de werkplaatsruimte van Widenhorn deelgenomen aan een workshop over optimaal gereedschapbeheer. Vanwege het succes wordt deze workshop op 19 mei herhaald.

De middag begon met een introductie van Widenhorn door directeur Anco Euser, gevolgd door een introductie van het FASys systeem door de Toolmanagement specialist van Widenhorn, John Vermeulen. Hierna maakten de deelnemers kennis met de oplossingen die Vanas biedt op het gebied van gereedschapbeheer. De gereedschapskasten, die geïntegreerd zijn met FASys, werden gepresenteerd door Richard Schoenmaker en Ed Smits van Vanas.

In het tweede deel van de workshop kwam de volledige integratie met CADCAM oplossingen aan bod. De integratie werd real-time getoond aan de deelnemers, die direct een passend antwoord kregen op hun diepgaande vragen. Product Engineer van FASys, Wilfried Pietz, was speciaal uit Duitsland overgekomen om de vragen en wensen van de Nederlandse maakindustrie aan te horen en te beantwoorden.

Duidelijk werd dat het FASys systeem vooral voor transparantie in het beheer van alle productiemiddelen zorgt en het grote besparingen op deze productiemiddelen mogelijk maakt. Met de geïntegreerde oplossingen van Widenhorn kunnen volgens Anco Euser de volgende zaken worden gerealiseerd:

30% besparing op diversiteit aan gereedschappen en andere productiehulpmiddelen;

20% besparing van de voorraad materialen en halffabricaten;

15% besparing op het gereedschapsgebruik;

5% verbetering van het spilrendement door een betere afstemming tussen de verschillende processen.

Vanwege het succes wordt de workshop Optimaal Gereedschapbeheer herhaald op donderdag 19 mei van 14.00 tot 17.00 uur. De workshop vindt wederom plaats in de met een CNC-machine uitgeruste werkplaatsruimte van Widenhorn te Rhoon. Bedrijven kunnen zich hier aanmelden.