Wim Noordegraaf voorzitter Nederlandse Jachtbouw Industrie

De Nederlandse Jachtbouw Industrie (NJI), een branchegroep van de Koninklijke Metaalunie, heeft een nieuwe technisch voorzitter: ing. Wim Noordegraaf (64), directeur-eigenaar van Famaloy Nederland.

De nieuwe voorzitter wil de continuïteit van de NJI borgen en haar positie in de markt versterken. Het is volgens Noordegraaf van groot belang dat de NJI als een representatieve groep nog meer erkenning krijgt in het bestuurlijke landschap van de Nederlandse watersport, jachtbouw en nevenactiviteiten als ligplaatsverhuur en winterstalling. “In mijn rol als voorzitter streef ik een intensievere communicatie na tussen alle betrokken partijen binnen de watersport. Niet alleen om de positie en zeggenschap van NJI als een representatieve groep binnen de Nederlandse jachtbouw en watersportsector te versterken; een meer gestructureerde communicatie zal het onderlinge respect tussen alle betrokken partijen ten goede komen”, aldus Noordegraaf. “Richt ik mijn blik op de markt, dan is de profilering van NJI naar de watersporter een belangrijke prioriteit: Duidelijk maken waar de NJI voor staat en welke principes zij aanhangt. Zowel in communicatie als in het zaken doen. Verder moet de NJI haar achterban in de toekomst de juiste meerwaarde blijven bieden. In samenspraak met de leden worden vanuit het bestuur de prioriteiten nader ingevuld en wordt een duidelijke koers uitgezet voor de Nederlandse Jachtbouw Industrie.”

Wim Noordegraaf heeft naast zijn ervaring als ondernemer, een grote bestuurlijke achtergrond. Zo is hij een flink aantal jaren lid geweest van de exportadviesraad van het ministerie van Economische Zaken, arbiter in de Raad van Arbitrage voor Metaalnijverheid en –Handel, is hij lid van de Bondsraad van de Metaalunie en lid van de Provinciale Staten in de provincie Flevoland voor de VVD. Deze laatste functie zal hij na de komende Provinciale Verkiezingen niet meer bekleden.

Noordegraaf heeft een sterke affiniteit met de watersport. Hij houdt zich in zijn vrije tijd al jaren bezig met het varen en onderhouden van platbodems. Sinds kort is hij in het bezit van een Lemmeraak.

De Nederlandse Jachtbouw Industrie (NJI) behartigt de belangen van Nederlandse ondernemers in de jachtbouw, jachtonderhoud en toelevering aan de jachtbouwindustrie. Lidbedrijven zijn actief in de bouw van metalen casco’s en de afbouw en reparatie van complete jachten, zowel van metaal, hout als kunststof. De NJI telt ruim 170 leden.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verbinden

Inspectie gaat laswerkzaamheden op tankschepen controleren

12-04 Op tankschepen worden onder risicovolle omstandigheden werkzaamheden uitgevoerd, zoals bijvoorbeeld laswerkzaamheden in besloten ruimtes.…

Materialen

Nedstaal en Vereniging ION versterken VNMI

09-11 Nedstaal en de Vereniging Industrieel Oppervlaktebehandelend Nederland (ION) versterken de rangen van de Vereniging…

Bedrijf en Economie

Onderzoek naar recycling slooprijpe boten

29-07 De branchegroep Nederlandse Jachtbouw Industrie (NJI) start samen met twee bedrijven deze zomer een…

Geen categorie

Hittech Group neemt Duitse Prontor over

15-07 Hittech Group in Uitgeest heeft alle aandelen van Prontor in Baden Württemberg overgenomen van…

Bedrijf en Economie

Folie van Micanti wint verkiezing MKB Innovatie Top 100

12-06 De gifvrije, zelfklevende folie van Micanti uit Amsterdam, die wordt gebruikt om op scheepswanden…

Geen categorie

Voortman opent Experience Center

24-03 Voortman Steel Machinery heeft een nieuwe showroom en trainingsfaciliteit geopend In dit Experience Center…

Geen categorie

Jacobs kiest voor Hartford bewerkingscentrum

24-04 Bram Jacobs, eigenaar van Jacobs-Fijnmetaal in Bakel, heeft gekozen voor een machine uit het…

Geen categorie

Van Riet freest 100 procent zeker onbemand

22-04 Hightech toeleverancier Van Riet Metaalbewerking in Vessem wil 100 procent zekerheid dat in de…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen