Wisseling directie Koninklijke Metaalunie

0

De Raad van Bestuur van de Koninklijke Metaalunie heeft ter vervulling van de vacature die ontstaat door het vertrek wegens pensionering van Harm Jan Keijer als directeur van de Metaalunie per 1 mei a.s.  Bert Jaarsma en Jos Kleiboer tot respectievelijk directeur organisatie en directeur beleid van de Metaalunie benoemd.  Jaarsma is sinds begin 2000 als adjunct-directeur werkzaam bij de Metaalunie. Kleiboer is op dit moment werkzaam als manager werkgeverszaken van BOVAG. Aan de directiewisseling zal aandacht besteed worden tijdens het congres van de Metaalunie op 26 april in het Beatrixtheater van de Jaarbeurs te Utrecht.

Harm Jan Keijer sluit een loopbaan binnen de Metaalunie van ruim 37 jaar af, sinds 1 april 1987 vervulde hij de functie van directeur. Vanuit die functie heeft hij binnen de sector diverse bestuurlijke functies vervuld. De komende periode zal hij namens Metaalunie nog een aantal vertegenwoordigende functies blijven vervullen. 
Bert Jaarsma is 54 jaar. Na zijn studie Econometrie heeft hij gedurende 16 jaar in diverse functies gewerkt bij het ministerie van Onderwijs (1984-1992) en het ministerie van Verkeer en Waterstaat (1993-2000). Sinds 1 maart 2000 is hij werkzaam als adjunct-directeur bij de Koninklijke Metaalunie met als aandachtsgebied de interne organisatie.

 Jos Kleiboer is 42 jaar. Na zijn studies Nederlands- en fiscaal recht is hij in dienst getreden bij BOVAG. Sinds 1998 vervult hij de functie van manager werkgeverszaken. Vanuit deze functie is hij verantwoordelijk voor de collectieve arbeidsvoor­waarden, het personeelsbeleid en de (beroeps)opleidingen in de sector en vervult hij de rol van cao-onderhandelaar. Vanuit deze functie is hij bestuurder in diverse (opleidings)­instellingen en fondsen, waaronder het voorzitterschap van TechniekTalent.Nu.

Op 26 april 2012 organiseert de Metaalunie in het Beatrixtheater het Smart Future Congres. Alles draait op het congres om de toekomst, perspectief voor onze branche. Zonder innovatie geen toekomst. Innovatie betekent vooruitgang. Het begrip is echter heel breed. Boeiende sprekers gaan vanuit hun eigen vakgebied of visie iets over innovatie vertellen. Op het congres zal ook de Smart Enterprise Award aan één van de leden van de Koninklijke Metaalunie worden uitgereikt. Tijdens het congres zal ook stil worden gestaan bij de wisseling van de directie van de Metaalunie.

Site congres en award: www.metaaluniecongres.nl en www.metaalunieaward.nl