‘World Class Manufacturing’ wordt thema Techni-Show

De Techni-Show 2012 krijgt als thema ‘World Class Manufacturing’. “Uit de economische barometer van de Metaalunie blijkt dat met name bedrijven die exporteren het goed doen. In het buitenland ligt onze toekomst”, zegt Martijn Beckers, projectmanager van VNU Exhibitions, de organisator van de Techni-Show.

“Dit betekent wel dat het productieproces daarop moet zijn afgestemd”, vervolgt Beckers. “Het gaat niet meer om de voordeligste machine, maar om de meest efficiënte machine die continuïteit garandeert en voorspelbaar is qua onderhoud. Uiteindelijk zal blijken dat dit ook de voordeligste machine is. Bovendien zal World Class Manufacturing voorwaarde worden om aan bedrijven van het kaliber autoproducent BMW te leveren. Exposanten zullen op de Techni-Show laten zien hoe zij hieraan invulling geven.”

Zorgen rond de euro ten spijt, verwacht Beckers alleen maar te plussen op de Techni-Show 2012. Op dit moment is de beurs, die van 13 tot en met 16 maart in de Jaarbeurs in Utrecht plaatsvindt, al 20 procent groter. De succesvolle Duitse machinevakbeurs EMO zorgt ervoor dat de telefoon bij Beckers roodgloeiend staat. “Bedrijven willen het Duitse succes herhalen in Nederland. Er is op de EMO voor 4,5 miljard aan orders geschreven. Ook Nederland kent een aantal positieve indicatoren. Volgens de economische barometer van de Metaalunie groeit de winstgevendheid van de MKB-metaal, met name bedrijven die exporteren doen het goed. Ook de werkgelegenheid is toegenomen.”

Duitsland ademt positiviteit, constateert Beckers die op de EMO een groot aantal exposerende bedrijven heeft gesproken. “Duitsland is thuishaven van veel machineproducenten. Deze producenten maken nu gelden vrij zodat Nederlandse vertegenwoordigingen ruim budget krijgen om op de Techni-Show te exposeren. Direct na de EMO werden we platgebeld met de vraag of er nog standruimte beschikbaar was.” Nederlandse bedrijvigheid vertaalde zich op de EMO ook in het grote aantal Nederlandse bezoekers. Van de 140 duizend bezoekers kwam 5 procent uit Nederland. Dit onderstreept nog eens de interesse van Duitse producenten om te exposeren op de Techni-Show. Beckers: “Noem het vertrouwen, een positieve vibe of een goed sentiment. De Techni-Show wordt één groot feest.”

MetaalExpo
Het vertrouwen van de metaalindustrie is volgens Beckers ook terug te zien in de animo voor het nieuwe evenement MetaalExpo 2013. Bedrijven die lid zijn van de Federatie Productie Technologie en deelnemen aan de Techni-Show kunnen daar exposeren voor een relatief lage prijs. Beckers: “De reacties zijn positief. We verwachten dat de beurs direct na de Techni-Show vol zit. Op MetaalExpo gaat het niet om draaiende machines, maar om kennisoverdracht. Ongetwijfeld trekken we daar het thema World Class Manufacturing door.

De Federatie Productie Technologie is opgetogen over de nieuwe beurs. Zo zeer dat de FPT-commissieleden Laagland, Sandvik Benelux, Klein Tooling, Bendertechniek, Trumpf Nederland donderdag 29 september collectief hun handtekening hebben gezet onder hun beursdeelname.

Op de foto van v.l.n.r.: Jeroen Bender (directeur, Bendertechniek), Ger van der Endt (directeur, Trumpf Nederland), Eddo Cammeraat (directeur, Laagland), Richard Boske (directeur, Klein Tooling) en Hans van Steenis (marketingmanager Sandvik Coromant & Bormer Nederland, Sandvik Benelux)

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

MetaalNieuws thema/special Gereedschappen

02-11 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Verspanen

Standtijd van titanium verspanende gereedschappen verzevenvoudigd

24-08 Dankzij de deskundigheid van alle betrokkenen kon de standtijd van de verspanende gereedschappen voor…

Verspanen

Ceratizit introduceert drie nieuwe gereedschappen

04-04 Ceratizit heeft het assortiment wisselplaten vernieuwd met drie kwaliteiten voor het productief en betrouwbaar…

Verspanen

Nieuwe generatie leidt Harry Hersbach Tools de toekomst in

30-03 De leverancier heeft in al die jaren een breed klantenbestand opgebouwd en het bedrijf…

Automatisering

Een einde aan slecht voorraadbeheer

02-02 In een typische werkplaats kan tot 20% van de tijd van een operator worden…

Toeleveren

MetaalNieuws thema/special Gereedschappen

13-01 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Verspanen

Procesoptimalisatie is topic bij Ceratizit op EMO Milano

30-09 Aan de hand van live demonstraties wordt getoond hoe bewerkingsprocessen geoptimaliseerd kunnen worden met…

MetavakNieuws

Phantom HP2 is de nieuwe alleskunner

27-09 De Nederlandse fabrikant van de Phantom gereedschappen heeft de afgelopen tijd enkele vernieuwingen doorgevoerd,…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen