WSB introduceert nieuwe reinigingsinstallatie voor spuitpistolen

0
569

Met de SR-800 brengt WSB Finishing Equipment een nieuwe spuitpistolen-reinigingsinstallatie voor Airless en AirCoat pistolen op de markt. Met het regelmatig reinigen van de pistolen wordt voorkomen dat verfresten zich kunnen vormen en de werking van het pistool en daarmee het spuitresultaat nadelig worden beïnvloed.

Vaak wordt voor het reinigen van pistolen gebruik gemaakt van reservoirs die aan één zijde open zijn en waarin het pistool wordt ‘gedompeld’. Met de SR-800 wordt het Airless of AirCoat pistool met gemonteerde slang of slangen volautomatisch gereinigd in een gesloten opstelling. Voor het reinigen kan als spoelmateriaal gebruik worden gemaakt van een oplosmiddel of waterhoudende oplossingen. Verfresten en spoelmateriaal uit de slang worden direct opgevangen in de verzameltank. De SR-800 is bovendien uitgevoerd met dubbele afzuiging die garandeert dat de gebruiker op de werkplek niet wordt blootgesteld aan schadelijke dampen. Een tijdschakelaar zorgt ervoor dat de installatie na de reiniging automatisch wordt gestopt. De mate van reiniging van de slangen is voor de gebruiker steeds duidelijk zichtbaar middels een visuele indicator.

Hoe vaker het pistool na iedere spuitgang wordt gespoeld, hoe sneller en eenvoudiger het optimale reinigingsresultaat wordt bereikt. Daardoor wordt het ook mogelijk om het pistool tussen twee arbeidsgangen door snel en goed te reinigen.