WSB-Wagner geeft spuit-opleidingen ruim baan

0

WSB-Wagner heeft een nieuw pand betrokken in Utrecht. Het omvat naast kantoren, presentatieruimten, showroom en magazijn tevens een opleidingscentrum van 450 vierkante meter met diverse test- en demonstratieruimtes.

Het nieuwe pand ligt vlakbij de A2 op het bedrijventerrein Haarrijn. Het heeft een totale oppervlakte van 2.000 vierkante meter verspreid over twee verdiepingen. In het opleidingscentrum worden gebruikers van spuitapparatuur uit de industrie, de bouw en de professionele schilderssector getraind in het gebruik en de mogelijkheden van verschillende soorten spuitapparatuur. Ook leren ze de duurzaamheidseffecten van de uiteenlopende systemen te onderscheiden. Door de combinatie van theoretische opleiding met praktische trainingen, profiteert de gebruiker na afronding van de opleiding niet alleen van verbeterde arbeidsomstandigheden en maakt hij efficiënter gebruik van effectievere werkmethoden, maar draagt hij tevens bij aan een beter milieu.

Het compleet geoutilleerde centrum is het tweede opleidingscentrum van WSB Finishing Equipment, dat eerder ook al in Wolvertem (België) een dergelijk centrum opende. De positieve ervaringen van gebruikers en de ambitie van WSB Finishing Equipment om die kennisoverdracht ook in Nederland verder gestalte te geven, vormden een belangrijke reden voor de voorname plaats die het trainingscentrum in het nieuwe bedrijfspand heeft.

WSB Finishing Equipment is de Benelux-vertegenwoordiging van Wagner, producent van technologisch hoogwaardige pompen en verfspuitapparatuur, evenals van alle daarbij behorende randapparatuur. Wagner is toonaangevend op het gebied van oppervlaktetechnieken.