YG-1 speerpunt in complete pakket van YounG cuttingtools

YounG cuttingtools is aanbieder van een totaalpakket op het gebied van verspaning. Het absolute speerpunt van het dynamische bedrijf is het exclusieve dealerschap in Nederland van YG-1, één van ’s werelds grootste producenten van boren, tappen en frezen.

“Wij denken in gaten en het produceren van spanen”, zeggen René van Ommen en Gerard Hofman, die sinds 2010 het exclusieve dealerschap van YG-1 in Nederland hebben. Sindsdien heeft het duo, allebei mensen uit de praktijk, die weten wat het is om achter een freesbank te staan, niet stil gezeten. Met YounG cuttingtools is inmiddels een technisch handelsbedrijf opgezet met zeven medewerkers.  De klantenkring – van MKB tot grootbedrijf – groeit snel en er is geïnvesteerd in automatisering en backoffice om alle klanten optimaal te kunnen bedienen.

Logistiek opereert YounG cuttingtools vanuit Brabant, waar een uitgebreide voorraad verspanende gereedschappen ligt. “Korte levertijden en flexibele service is ons handelskenmerk”, zegt Van Ommen. “We denken vanuit de behoefte van de klant.  Onze kracht ligt in technische ondersteuning, die we behalve vanuit Brabant ook bieden vanuit punten in Friesland, Gelderland en Overijssel. Zo kunnen we de gehele Nederlandse markt optimaal adviseren en ondersteunen.”

YG-1 wil samen met YounG cuttingtools het merk verder uitbouwen in Nederland.  YG-1 levert een totaalpakket, van een simpel boortje tot de meest geavanceerde frees (frezen van 0.1 mm tot 200 mm). YounG cuttingtools krijgt volledige ondersteuning van YG-1 en kan onder andere vanuit het magazijn in Brabant of rechtstreeks vanuit het Europese distributiecentrum in Parijs leveren. Zo kunnen korte levertijden worden gegarandeerd.
Het dealerschap van YG-1 is aangevuld met de producten van Seco (houders en wisselplaten),  AMF (opspangereedschappen), Mitutoyo (meetgereedschappen), Arntz (lintzagen) en Nine9  (afbraam-, graveer- en centergereedschappen). Recentelijk is ook het importeurschap verworven van Lamina (ISO Multimat draai en frees wisselplaten). Multimat staat voor 1 geometrie 1 hardmetaal en 1 coating voor een breed scala aan te verspanen materialen.

Tijdens METAVAK presenteert YounG cuttingtools een uitbreiding van het YG-1 programma frezen en koelkanaalboren in Nederland.

METAVAK Gorinchem, standnummer 197

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

METAVAK Gorinchem

Style CNC Machines verbreedt aanbod

28-10 Style CNC Machines produceert al vele jaren CNC draai- en freesmachines voor de productie…

METAVAK Gorinchem

Complete werkplaatsinrichting onder één dak bij Huvema

28-10 Goede prestaties beginnen met een professionele werkplaats. Onder dat motto heeft Huvema in Veghel…

METAVAK Gorinchem

Draaien en frezen met Haas

28-10 Haas Factory Outlet, de Nederlandse vertegenwoordiging van Haas Automation, presenteert de draaimachine ST-25Y met…

METAVAK Gorinchem

Eerste Doosan VCF850 multi-purpose machinecenter bij TMB De Jong

28-10 Technisch Metaal Bedrijf De Jong in het Friese Wommels heeft deze zomer het eerste…

METAVAK Gorinchem

Landré en Fanuc: slimme productie oplossingen

28-10 Landré  zal  samen met Fanuc onder meer het Robodrill bewerkingscentrum met vijfde  as, een…

METAVAK Gorinchem

Dormac’s meest verkochte allround draaimachine

28-10 Dormac CNC Solutions, dat de verkoop en service van diverse merken draai- en freesmachines…

METAVAK Gorinchem

Zetbank of kantpers? Jörg helpt bij keuze

24-10 Jörg Machines uit Dodewaard presenteert de Toskar Masterfab kantpers (3100 mm x 135 ton)…

METAVAK Gorinchem

Hevami showt compacte langbandschuurmachine

24-10 Hevami oppervlaktetechniek introduceert een compacte langbandschuurmachine van het fabricaat Kuhlmeyer. Deze Duitse machinebouwer brengt…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen