Ympress Laser snijdt als boter, verwerkt als geen ander

Eind 2007 introduceerde MCB tijdens haar ‘Metaaldagen’ de nieuwe loot aan de stam van de Ympress familie: Ympress Laser. Een hoge sterkte staalsoort, geoptimaliseerd voor het CO2 lasersnijproces en verdere verwerking in het traject van zetten en lassen. De laatste jaren heeft Tata Steel de productie van Ympress Laser verder geoptimaliseerd, de chemische samenstelling verfijnd en de plaatdikte-range uitgebreid tot 15 mm. Staalleverancier MCB ziet dat steeds meer van haar klanten de overstap maken naar het laser-grade plaatmateriaal van Tata Steel. Waarom doen ze dat?
Door Erik Steenkist

“In de praktijk blijkt dat klanten Ympress Laser niet alleen inzetten vanwege een betere verwerkbaarheid in het lasersnijproces, maar ook vanwege de constante kwaliteit tijdens de buig- en lasbewerking”, vertelt John Gamble, business developer bij Tata Steel. Koridon industriële plaatbewerking in Zaandam, bevestigt dat. Het bedrijf koopt Ympress Laser bij MCB en gebruikt het al een aantal jaren in 3, 4 en 6 mm dikte. Het bedrijf is zelfs afgestapt van de traditioneel warmgewalste S235 omdat de constante chemische samenstelling van Ympress Laser vooral bij het zetten van de plaat minder verstoringen in het proces oplevert. Commercieel directeur van Koridon, Rob Beltman: “Bij gebruik van niet-lasergrade materiaal kunnen materiaalinsluitingen – door bijvoorbeeld ophopingen van koolstof – broze punten opleveren, waardoor op die plekken de kans op scheurvorming het grootst is. Daar hebben we met Ympress Laser geen last van.”

Ook Smolenaers Constructie/Plaatwerk in Nederweert gebruikt steeds meer Ympress Laser. Ook dit bedrijf koopt het staal van Tata Steel bij MCB. Smolenaers zet het materiaal vooral in voor kleine, speciale opdrachten. “Het snijgedrag van Ympress Laser is te vergelijken met het reguliere warmgewalste ST37”, vertelt Harm Vlassak, planner op de lasersnij-afdeling van Smolenaers. “Vooral bij het snijden van kleine contouren levert Ympress Laser een groot voordeel op omdat het braamvrij snijdt.” Het bedrijf snijdt niet onbemand. Vlassak: “Vanwege het braamvrije snijbeeld denk ik dat bedrijven die staalplaat onbemand verwerken nog meer dan wij gebaat zijn bij het gebruik van Ympress Laser.”

Onderscheidend
Tata Steel en MCB onderscheiden zich in de markt voor laser-grade plaatmateriaal door de eindgebruiker te ondersteunen met trainingen over het materiaal. Op die manier kan de machine-operator met de juiste instellingen aan de machine de eigenschappen van het materiaal optimaal benutten.

Ontwikkeld vanuit de wensen van de markt
Tata Steel, voorheen Hoogovens en Corus in IJmuiden, is al vanaf beginjaren negentig bezig met de ontwikkeling van deze staalsoort. Door de snelle opkomst van de lasersnijmachines in de plaatbewerkende industrie in die tijd, en later de manarme productiesystemen, stelde de markt steeds hogere eisen aan het plaatmateriaal op het gebied van vlakheid, snijbeeld en een storingsvrij proces in onbemande productiesituaties. Bij de ontwikkeling van Ympress Laser heeft Tata Steel zowel de wensen van de eindgebruikers als van de distributeurs, machinefabrikanten en de-coilers meegenomen. Naast een strakke norm voor de vlakheid van de plaat, moest het nieuwe plaatmateriaal vooral spanningsarm zijn en een perfect en constant snijbeeld opleveren. Ook het gemakkelijk uit kunnen nemen van de gesneden producten was een belangrijke eis. Het nieuwe plaatmateriaal moest dus vooral leiden tot een ongestoord en sneller snijproces (belangrijk bij 24/7 productie) en een goede verwerking in de rest van de productieketen (snijden, kanten, lassen en afwerken).

Ympress Laser
Ympress Laser is afgeleid uit de Ympress HSLA familie, een laag gelegeerde, hoge sterkte staalsoort met een goede vervormbaarheid en een hoogwaardige oppervlaktekwaliteit (HSLA = high strength, low alloy). Ympress HSLA wordt gebruikt door een groot aantal branches, waaronder kraan-, transport- en truckbouw, automotive, staalconstructies voor bouw en civiele werken en energie-installaties, om bij dezelfde sterkte hun componenten lichter te kunnen construeren. Voor Ympress Laser heeft Tata Steel de bandbreedte waaraan de chemische samenstelling mag voldoen verder versmald. Bovendien garandeert de fabrikant een afwijking van de vlakheid van maximaal 3 mm per meter. Het materiaal mag daarom pas na een strenge controle op deze vlakheidseis het fabriekscomplex in IJmuiden verlaten.

Productieproces
Tata Steel heeft voor ruim 150 miljoen geïnvesteerd in een walsstraat om het materiaal na productie op de gewenste dikte te krijgen en om aan de strenge vlakheidsnorm te kunnen voldoen. Ympress Laser wordt geproduceerd in drie sterkteklassen: E250(S235), S355 and S420 en plaatdiktes van 1,5 tot 15 mm. Daarbij heeft de markt keuze uit zwart, gebeitst en geolied. De black uitvoering heeft een goed hechtende oxidelaag van een constante dikte. Die laag is bij de gebeitste en geoliede varianten in een zuurbad verwijderd, waardoor het plaatmateriaal een schoon en wit oppervlak heeft meegekregen.

Grip op de supply-chain
Om de hoge en constante kwaliteit te kunnen garanderen houdt Tata Steel zoveel mogelijk grip op de verwerking in de rest van de supply-chain. Het materiaal wordt daarom alleen door gecertificeerde de-coil bedrijven tot vlakke plaat verwerkt. Deze de-coilers hebben daarvoor aangetoond dat zij in staat zijn het materiaal spanningsarm en volgens de gestelde vlakheidseisen te kunnen verwerken. Vervolgens wordt het droog en ingepakt getransporteerd en in recyclebare materialen verpakt. Ook voor de distributie werkt Tata Steel samen met gecertificeerde Steel Service Centers, waaronder MCB Nederland. Samenwerking met de-coilers en distributeurs is voor Tata Steel dus van groot belang om de hoge kwaliteit naar de eindgebruiker toe te kunnen garanderen.

Verdere verwerking
De reden dat Tata Steel het bestaande Ympress staal als uitgangspunt heeft genomen voor de ontwikkeling van Ympress Laser is dat dit materiaal zich door de constante chemische samenstelling goed laat verwerken in zowel het snij- buig- als lasproces. Ympress Laser kan worden gezet tot een radius van 0t. Daarnaast kan het materiaal zowel met MIG, MAG als TIG worden gelast. En kan het zowel worden gecoat als gegalvaniseerd. Dat maakt Ympress Laser tot een plaatmateriaal met hogere kwaliteitseigenschappen dan conventioneel warmgewalst staal, waarbij dus vooral de constante chemische samenstelling in het hele verwerkingsproces voordelen oplevert voor de klant.

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X